fbpx

írj ide a kereséshez...

A Ford lemásolta a Tesla Supercharger dizájnját

A Tesla szabályosan úttörőként indította el, és borította be a föld mostanra nagyobb részét a saját elektromos villámtöltő-hálózatával. A Supercharger Network azóta 1604 állomásból és 14 081 oszlopból áll, amelyek a más töltőknél megszokottnál többnyire nagyobb teljesítménnyel várják a töltésre éhes Teslákat.

Az amerikai gyártó saját töltőoszlopai eltéveszthetetlenek, hiszen a Tesla korán kezdte, és egészen szép, egyedi dizájnt alkotott a töltőinek. Megtetszett ez bizonyára a Fordnak is, amely éppen fejest készül ugrani a villanyautózásba, ezért ha nem is az ezt a nevet viselő márkánál, de a Lincoln luxuságazatnál lemásolták a külsőt. Íme a Lincoln új, saját elektromosautó-töltő oszlopa:

Persze néhány kisebb különbséget felfedezhetünk a Tesla és a Lincoln oszlopai között. A színek például nem egyeznek, ahogyan az alakot sem egy az egyben másolták, de azért meg kell hagyni, eléggé egyértelmű, hogy mi volt a minta. Emellett a kábel vastagsága sem egyezik – vélhetően a Lincoln oszlopa jóval kisebb teljesítménnyel bír majd, mint a Superchargerek, mivel ezeket inkább plug-in hibridek töltésére tervezhették.

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend