fbpx

írj ide a kereséshez...

A Model S és X is megkapja a 250 kW-os töltést

A Model 3 és a Model Y csúcsteljesítményével tölthetnek majd az új Model S-ek és X-ek, derült ki a gyártó weboldalán található adatlapokból. A Tesla ugyanis frissítette a két régebbi modelljét, így immáron a drágábbik elektromos szedán és SUV is képes kihasználni a V3-as töltőoszlopok 250 kW-os csúcsteljesítményét.

A Model S-ek és X-ek eredetileg a jóval kisebb teljesítményű V2-es oszlopokra voltak tervezve, a 250 kW-os V3-as töltők szintjére pedig csak most tudták felhúzni a két korábbi üdvöskét. A töltési teljesítményben felfedezhető különbség azért volt nehezen elfogadható a Teslától, mert a 250 kW-tal régóta elbíró Model 3 Long Range listaára majdnem 20 ezer dollárral kevesebb, mint a Model S-é.

Ahogyan sok egyéb specifikáció, úgy a töltési csúcsteljesítmény is mozgékony adat a Tesláknál. A Model S-ek és X-ek a V3-as oszlopok bejelentésekor még jócskán elmaradtak az oszlopok legmagasabb teljesítményétől, de idővel egy-két szoftveres újítással sikerült jobban kihasználni az új töltők adta lehetőségeket. A Model S és X nemrég már elérte a 200 kW-ot töltésben, a legújabb modelleknél pedig a múlt hónapban egy frissítéssel egészen 225 kW-ig tolták ki a határt. Most a gyártó 250 kW-os csúccsal listázza a Model S-t és X-et, ez pedig a jelek szerint már nem volt elérhető pusztán néhány kódrészlet átírásával.

Elon Musk, a márka vezére ugyanis elárulta, hogy a 250 kW-os töltési csúcsteljesítmény eléréséhez meg kellett vastagítani néhány kábelt az autókban, hogy búcsút inthessenek az enélkül fellépő melegedési gondoknak.

A Model S és X tehát amellett, hogy magasabb hatótávot ígér a Model 3-nál és Y-nál, mostanra töltésben is tudja legalább azt hozni, mint az olcsóbb, de jóval frissebb modellek. Az eladásokat ez persze nem fordíthatja meg, de a kaliforniai gyártó bizonyára reméli, hogy így többet tudnak majd eladni a drágább modellekből, amelyek esetében az eladásonkénti haszon is jelentősen magasabb lehet.

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend