fbpx

írj ide a kereséshez...

Egy Tesla Model 3, és akár 700 ezer dollár üti annak a markát, aki feltöri a Tesla rendszerét

A négy keréken guruló számítógépek – sokan csak így jellemzik a Teslákat, köszönhetően annak, hogy talán az amerikai gyártó villanyautóiban találhatók a legkomolyabb informatikai újítások az autóiparban. Ez persze amellett, hogy sokak számára kecsegtető tulajdonság, egyesek aggódnak a rendszer kiberbiztonsága miatt. Aki látta ugyanis, aligha tudja elfelejteni azt a jelenetet, amikor az egyik autós filmsorozatban egy hacker egy gombnyomással az irányítása alá vett egy kerületnyi autót úgy, hogy a sofőrök egyszerűen tehetetlenül ültek a volánok mögött.

Ez persze nem történhetne meg a valóságban, és a Tesla sem veszi félvállról az autói rendszerének biztonságát. Éppen ezért a gyártó tavaly már megjelent a Pwn2Own rendezvényen, ahol etikus hackerek kereshetik a réseket egy-egy termék kibervédelmi pajzsán, úgy, hogy a legjobbak akár drága jutalmakban is részesülhetnek.

Tavaly két ügyes fiatalember az autók böngészőjén keresztül jutott be a rendszerbe, és így 350 ezer dolláros (105 millió forint) jutalom mellett egy Model 3 RWD-t is hazavihettek.

A Tesla idén is visszatér a rendezvényre, ám a mostani Model 3-as már jóval biztonságosabb, éppen ezért emelték a pénzdíjat is azok részére, akik képesek fogást találni a rendszeren. A fődíj 500 ezer dollár (150 millió forint), és egy Tesla Model 3, amely mellett az autó rendszerének egyéb pontjainak feltörésével még feljebb tornázható a jutalom, összesen 700 ezer dollárig (225 millió forint).

A Pwn2Own rendezői azt nyilatkozták, hogy örülnek annak, hogy a Tesla megjelenik a rendezvényen, hiszen az amerikai autógyártó az informatika több területén is komoly előnyt élvez a többi autógyártóval szemben.

A rendezvényt márciusban rendezik majd meg a CanSecWest konferencián, Vancouverben, és kíváncsian várjuk, hogy a hackereknek sikerül-e fogást találniuk a Teslán, és ha igen, akkor hogyan.

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend