fbpx

írj ide a kereséshez...

A Tesla bemutatja a Model Y méretes csomagterét – Videó

Egy ideje már cikkezünk arról, hogy meglepően támas csomagtérrel érkezik a Model Y. A Tesla új elektromos SUV-je sokban egyezik a “kistestvérrel”, vagyis a Model 3-assal, ám utóbbit a megjelenése óta sokszor kritizálták a meglepően kis csomagtérajtaja és nyílása miatt. A most érkezett villanyos esetében ez már nem lehet probléma. Természetesen mivel egy SUV-ról beszélünk, nem is meglepő, hogy a Tesla úgy tervezte meg a negyedik saját sorozatgyártott modelljét, hogy az a lehetőségekhez mérten a lehető legnagyobb térkínálattal kecsegtesse az egyébként rendkívül trendi SUV-k vásárlóit. A normális csomagteret ráadásul kiegészíti két rejtett tárolórekesz is, amelyek hátul a padlóban kaptak helyet. A kisebb első csomagtér, vagyis az úgynevezett “frunk” pedig már csak a hab a tortán.

Mint azt nagyon jól tudhatjuk, a Tesla táblázatában nem érdemes a “marketingköltségek” oszlopot keresnünk, hiszen a gyártó gyakorlatilag egyáltalán nem költ reklámokra. Ez viszont nem jelenti azt, hogy a tulajdonosok olykor ne “éheznének” némi videós segítségre. Más gyártók is szolgálnak egyébként videós útmutatókkal, amelyeket akár az autóból is elérhetünk, így a Tesla sem volt rest felkérni egy stábot arra, hogy mutassák be a Model Y működését.

A rivaldafényben ezúttal a csomagtér, vagyis pontosabban az, hogy hogyan is bővíthető a helykínálat a hátsó ülések ledöntésével. Megtudhatjuk például, hogy hogyan boríthatjuk a támlákat a hagyományos megközelítésből, vagy egy-egy gombbal a csomagtér felől. A Tesla azt is bemutatja, hogy akár négy személy is utazhat kényelmesen a Model Y-nal egy szörfdeszka vagy sílécek társaságában.

A rövid videók mellesleg nem kizárólag a csomagtérről szólnak, hanem készült útmutató az okostelefonos nyitásról, a töltésről, az önálló parkolásról és az Autopilotról is. Ezek a videók a Tesla oldalán érhetők el.

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend