fbpx

írj ide a kereséshez...

Tags:

A Tesla elektronikái még “tengeralattjáró módban” is működnek

A víz és az elektromos áram, illetve a magas feszültség nem a legjobb kombinációk, ezt nagyon is jól tudhatjuk. Éppen ezért sokan tartanak attól, hogy mi történik egy elektromos autóval akkor, ha heves esőzések hatására megérkezik az árvíz. Nos, a kínai Kantonban most éppen ez történt, és egy Tesla Model 3 nagyon is jól állta a strapát.

Annyira jól, hogy a felnyitott “frunk”-kal parkoló Model 3, bár javarészt víz alatt volt, az első lámpái ugyanúgy égtek. Ezt látva kikövetkeztethetjük, hogy a Teslában a merülés ellenére legalább néhány elektromos rendszer még gond nélkül üzemelhetett. Az autó sorsáról semmit sem tudni, hiszen a fotóhoz nemigen fűztek kommentárt, így sajnos nem derül ki, hogy mennyire maradhatott ép a Model 3 a száradás után.

A Teslák egyébként már többször is bizonyították, hogy jól bírják a vizet. 2016-ban például egy videó került fel arról, hogy egy Model S átgázol egy félig elárasztott alagúton. Akkor Elon Musk, a márka első embere a Twitteren azt írta, hogy a szigeteléseknek hála a Model S-nek nem feltétlen lesz baja a víztől, és bár egyáltalán nem ajánlják, de rövid időre akár hajóként is használhatók az elektromos autók. Az elektromos rendszerek illetve az akkumulátor elvileg kellően le vannak szigetelve, hogy alulról ne ázhassanak be a Teslák, bár talán tényleg nem érdemes tutajt csinálni egy ilyen drága négykerekűből.

A Tesla tehát bizonyította, hogy egy árvíz nem feltétlen lövi ki az autó teljes elektronikáját. Pedig egy kutatás szerint az angolok jelentős része pár éve még hagyományos mosóban sem mert volna lemosni egy elektromos autót, hisz tartottak tőle, hogy veszélyeket rejthet a villanyautó-víz kombó.

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend