fbpx

írj ide a kereséshez...

Új vezeték nélküli töltőt készített a Tesla – de vajon melyik autóhoz?

Új utángyártott vezeték nélküli töltőt készített a Tesla – derült ki a Wireless Power Consortium, vagyis a Qi vezeték nélküli töltési szabvány fejlesztői oldaláról. A 7,5 wattos teljesítményű töltő bizonyára már megkapta a legfontosabb engedélyeket, de arról egyelőre fogalmunk sincs, hogy ezt pontosan mely autójához készítette a gyártó.

Akármennyire is meglepő, a Tesla ezidáig egyetlen autójába sem tett gyárilag vezeték nélküli töltőt. A Model S és Model X indulásakor igaz, ez még nem is volt akkora trend az autóiparban, ám a Model 3 2017-es indulásakor már elfért volna egy Qi-töltésre alkalmas felület a középkonzolnál. A tulajdonosok ki is fejezték a nem tetszésük, a Tesla pedig úgy orvosolta a helyzetet, hogy készített egy utólagos sajátmárkás vezeték nélküli töltőt, ami tökéletesen passzol a Model 3 belterébe.

Nos, az új töltő így bizonyára egy másik modellhez készült, de arról egyelőre fogalmunk sincs, hogy mégis melyikhez. Lehet, hogy a Tesla a Model S-hez és X-hez készítette az új tartozékot, de az sem kizárt, hogy például az érkező Model Y-ra készül ezzel a gyártó. Az idei évben egyébként várhatóan frissíti majd a Model S és X belterét a Tesla, így a ráncfelvarrott modelleket is felírhatjuk a lehetőségek listájára.

Ami egyébként biztos, hogy a Tesla tartozéka nem lesz olcsó. A Model 3-as vezeték nélküli töltőt több mint 35 ezer forintnak megfelelő összegért árulja a Tesla az Amazonon, miközben a gyártótól független márkáktól akár 10 ezer forint körüli ajánlatokat is találunk.

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend