fbpx

írj ide a kereséshez...

Tags: , ,

A Volkswagen vezére cáfolja a Teslával kapcsolatos pletykákat

Mint az kiderült, Elon Muskot, a Tesla főnökét a múlt heti európai látogatása során vendégül látta a Volkswagen vezérigazgatója, Herbert Deiss is. A két gyártó, illetve annak vezetői jó kapcsolatot ápolnak egymással, a németek pedig meghívták a villanyautózás egyik nagymesterének titulálható Muskot, hogy tegyen egy próbakört az érkező ID.3 elektromos autóval.

A dél-afrikai származású üzletember élt a lehetőséggel, amelyről egy rövid videót is összerakott a Volkswagen.

Egy ilyen találkozót követően – ahogyan az lenni szokott – azonnal elindultak a pletykák, miszerint akár meg is állapodhat valamilyen partnerségben a két gyártó. A villanyautók fejlesztési költségei miatt az autóiparban több hasonló összefogás is megszületett bizonyos márkák között, ám a Volkswagen vezérigazgatója cáfolja, hogy erről szó lenne a Teslával.

„Csak hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba: Csak kipróbáltuk az ID.3-ast és beszélgettünk kicsit – nem tervezünk megállapodást kötni egymással.”

Persze a nyilatkozat nem zárja ki, hogy a Volkswagen szeretne valamilyen formában segítséget kapni a Teslától. A Volkswagen csoport alá tartozó Audi például bevallotta, hogy a Tesla kritikus területeken két évnyi előnyt halmozott fel magának, a Volkswagennél pedig úgy ítélik, hogy a Tesla akár a világ legértékesebb vállalattá is kinőheti magát a jövőben. Utóbbi szoftveres téren érzi a saját lemaradását, amit egy „Tesla utólérési terv”-vel készülnek ledolgozni. Ebben pedig biztosan segítene, ha a Volkswagen az általuk ítélt legjobbtól juthatna segítséghez.

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend