fbpx

írj ide a kereséshez...

Akár 560 kilométert is elmegy egy feltöltésből a Model 3

A Consumer Reports amerikai szakoldal igyekszik a lehető legpontosabb információkkal és legőszintébb vélményekkel ellátni a nagyközönséget a lehető legtöbb beszerezhető fogyasztói termékről a világon. A szerkesztők külön hangsúlyt fordítanak az autókra is, amelyek között természetesen a Teslák sem ússzák meg a teszteket.

Az oldal szerkesztői éppen nemrég vették ismét górcső alá a Tesla legkisebb üdvöskéjét, a Model 3-ast, amely a méretei ellenére nem sokkal marad le a nagyobbik testvéreitől. Ez az a modell, amelynek Long Range változatát eredetileg 500 kilométeres EPA ciklusban mért hatótávval hirdették, ám idővel találtak némi területet a fejlődéshez, amelynek köszönhetően a szoftverfrissítések apránként 520 kilométerre emelték az egy feltöltésből megtehető maximális távot. A Consumer Reports azonban rácáfolt a Tesla adataira, és elárulta, hogy óvatosabban közlekedve akár 563 kilométer is kiautózható egy teletöltött akkumulátorból.

Az eredmény láttán Elon Musk, a Tesla főnöke a Twitteren tette közzé, hogy nagyon büszke a Tesla csapatára, és az idáig vezető út elképesztően nehéz volt a számukra.

A Tesla azonban igyekszik fenntartani a fejlődést, és korábban kimutatták, hogy az összes gyártó közül a Tesla képes évről évre a legstabilabban javítani az autói hatékonyságát. Az amerikai villanyautó-gyártó ugyanis az eddigiek alapján minden évben átlagosan három százalékkal emeli az autói hatékonyságát, vagyis évről évre három százalékkal kevesebb energiát használnak fel a Teslák ugyanazon a távolságon.

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend