fbpx

írj ide a kereséshez...

Tags: ,

Akár más gyártóknak is szállíthat akkumulátort, hajtásláncot és szoftvert a Tesla

Elon Musk, a Tesla vezére meglepő kijelentést tett a minap a Twitteren, hiszen a dél-afrikai üzletember elmondása szerint a kaliforniai villanyautós cég nyitott rá, hogy más autógyártóknak szállítson kulcsfontosságú komponenseket. Musk elmondása szerint a Tesla a jövőben akár akkumulátorokat, hajtásláncokat, adott esetben pedig szoftvereket is szállíthat a konkurencia számára.

A márka főnökének elmondása szerint azért nyitna ebbe az irányba is a Tesla, mert így felgyorsíthatnák a villanyautók terjedését, és a világ hamarabb megszabadulhatna a benzines és dízel autók károsanyag-kibocsátásától. Musk és a Tesla feladatának érzi a váltás elősegítését, ehhez pedig hozzájárulnának azzal, hogy a csak drágán kifejleszthető akkumulátortechnológiát és hajtásláncokat elérhetővé tennék a gyártók piacán. Persze a fedősztori mellett biztosak lehetünk benne, hogy a Tesla kalkulációi szerint nem kicsit meg is érné nekik, ha több gyártó autók százezreihez rendelne kulcsfontosságú komponenseket a Teslától.

Egy kérdésre válaszolva Musk azt is elárulta, hogy a szoftvereken belül még az Autopilotot is piacra dobnák, vagyis a jövőben megtörténhet, hogy nem kizárólag a Tesla autóiban dolgozna az általuk fejlesztett robotpilóta. Ennek pedig nem csak anyagi előnyei lehetnek, hiszen így kibővülne a flotta, amelyen keresztül az Autopilot folyamatosan gépi tanulással fejleszti önmagát. A konkurens gyártóknak az önvezető rendszer mellett több más Tesla-fejlesztésre is fájhat még a foguk, mint például a márka over-the-air frissítéseit kezelő rendszer.

Arról egyelőre nem kaptunk hírt, hogy érdeklődött-e már a Tesla portékájáról bármely autógyártó, de a kínálat alapján biztosan lesz olyan márka, ahol átszámolják majd, hogy mi éri meg jobban. Fejleszteni, vagy inkább megvenni a Teslától.

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend