fbpx

írj ide a kereséshez...

Tags: ,

Az új szoftverrel már a sebességkorlátozó táblákat is figyelik az Autopilot kamerái

A legszerencsésebb Tesla-tulajdonosok már megkezdhették a legújabb, 2020.36-os verziószámú szoftver telepítését, amelyben ismét hasznos újításokat vezet be az amerikai villanyautó-gyártó.

Ezek közül ami talán a legfontosabb, az az, hogy a Speed Assist az új szoftverrel már nem csak GPS-adatok és egy adatbázis alapján tájékozódik a sebességkorlátozásokról, hanem újonnan az Autopilot kamerái is figyelik a táblákat. A rendszer által felismert korlátozások megjelennek az autó érintőkijelzőjén, illetve – ha ez be van állítva – a sofőr automatikusan értesül róla, ha átlépte a megengedett legmagasabb sebességet.

Emellett a közúti jelzőlámpák figyeléséhez is hozott egy újítást a Tesla, mégpedig azt, hogy az új szoftverrel az autó egy csengés hangeffekttel jelez a sofőrnek akkor, amikor pirosról zöldre vált az előttünk lévő jelzőlámpa. Amennyiben nem mi állunk elsőként a lámpánál, akkor az autó nem a szabad jelzés megkapásakor jelez, hanem akkor, amikor az előtte álló jármű elindul.

Természetesen ahogyan az ehhez hasonló funkcióknál általában, a Tesla ezúttal is hangsúlyozza, hogy nem szabad vakon bíznia a csengőszóban, hanem a sofőrnek ugyanúgy kötelessége meggyőződni a biztonságos továbbhaladásról, és arról, hogy valóban zöldre váltott a lámpa.

Cimkék:

Notable Replies

  1. az,h ha elsokent allunk a lampanal es jelez hanggal a zoldnel,h lehet indulni total ok!de az,h ha nem elsok vagyunk es az elottunk allo auto indulasat is jelzi hanggal,h lehet menni,na ez total visszalepes az adaptiv tempomathoz es az ap-hoz kepest is, hiszen eddig csupan siman elindult!Szerintem

  2. Ez sajnos megint a jogi herce-hurca miatt lehet. Valahogy ki kell védeni, hogy a piroson áthaladót ne követhesd felelősségre vonás nélkül.

  3. de ha az elottunk levo elindul es piros akkor a mienk minek indulna el?

  4. Nem arrol van szo h ez akkor lesz aktiv amikor az autopilotot NEM hasznalod?

  5. en nem tudom de johetne mar a frissites.nyaron gariban csereltek a 2.5-os mcu-t 3-asra.azota nagyon varom a frissiteseket))).azota konkretan a dashcam kepe is jobb.ejszaka pl nem zajos)

  6. nekem is lejott hajnalban.tegnap jott egy aminel ez volt beigerve de csak a sebesseg tablakat latta.aztan ma jott megint egy aminel mar elvileg tudja ezeket is.majd bemegyek a varosba mert etyeken nincs jelzolampa)))

Folytasd a beszélgetést a közösségi oldalunkon: teslasok.hu

Participants

Send this to a friend