fbpx

írj ide a kereséshez...

Bezár a Tesla fremonti gyára a koronavírus miatt

Elsőre úgy tűnt, hogy a koronavírus-járvány ellenére Fremontban minden halad tovább a megszokott kerékvágásban, legalábbis a Tesla gyárában, ahol nyugtatták a dolgozókat, hogy az egészségügyi rendkívüli állapot ellenére folytatódik a termelés.

Elon Musk, a márka első embere elmondása szerint a pániktól jobban tart, mint magától a járványtól. A dél-afrikai származású üzletember első körben szerette volna fenntartani a gyártást, de tekintettel a dolgozókra egy levélben azt írta, hogy aki egy kicsit is rosszul érzi magát, vagy csak egyszerűen tart a helyzettől, az gond nélkül otthon maradhat.

Az egyetlen bökkenő csupán, hogy a helyi seriffhivatal nem pontosan úgy látja a helyzetet, mint Elon Musk. A márka vezére ugyanis úgy ítélte meg, hogy a Tesla tevékenysége túl sokat nyom a gazdaságba ahhoz, hogy ebben a fázisban már lezárják a fremonti gyárat. Az alamedai seriffhivatal azonban felvilágosította a Teslát, hogy az ő üzletük nem számít nélkülözhetetlennek, ezért ideiglenesen fel kell hagyniuk a gyártással.

Az épület és a berendezések őrzéséhez és fenntartásához szükséges alkalmazottak bent maradhatnak a gyárban, továbbá azok, akik biztosítják, hogy a távmunkából dolgozók elvégezhessék a feladataik, de a gyártást magát leállítják Fremontban.

A koronavírus-járvány és a mostani bezárás hatására a Tesla részvényei 400 dollár alá estek. Ezzel szemben a gyártó papírjai egy hónapja még 900 dollárt értek.

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend