fbpx

írj ide a kereséshez...

Denevérek miatt késhet a Gigafactory 4 építése?

Egy Berlin melletti 300 hektáros területen készül felhúzni a Tesla a negyedik Gigafactory-ját, amelyben akkumulátorok és hajtásláncok mellett Model 3 és Model Y villanyautók is készülnének az európai piacra. A gyártó hamarosan már megkezdené a 40 millió eurós telken található erdők kivágását, a környezetvédelem jegyében pedig ígérik, hogy háromszor annyi fát ültetnek majd a környékben, mint amennyit elpusztítottak a Gigafactory 4 helyén.

A megoldás azonban nem ennyire egyszerű, hiszen a cégnek kötelessége figyelembe venni az erdőkben élő állatok helyzetét is, és mint kiderült, egy veszélyeztetett denevérfaj éppen itt alussza téli álmát.

A helyi környezetvédők természetesen azonnal az állatok védelmébe álltak, de nem feltétlen szeretnék hátráltatni a Teslát, amit egyértelműen meg tudunk érteni. Éppen ezért segítenék a denevérek áttelepítését, ám figyelmeztették a Teslát, hogy fontos időben cselekedniük, ha nem szeretnének kárt okozni. A denevérek még legalább egy hónapig téli álmot alszanak, ezután pedig elkezdődik a párzási időszak, amelyben már nem szabad megzavarni az emlősöket.

A hibernáció alatt történő áttelepítéshez ráadásul engedélyre lesz szüksége a Teslának, amit gyorsan kell beszereznie, hogy emiatt ne kelljen jelentősen eltolniuk a Gigafactory 4 építését. Vélhetően a döntéshozók, az állat- és környezetvédők igyekeznek majd a legjobb megoldást megtalálni, ám néhány lakos az ügy miatt már panaszkodott a régió vezetésének, ami bizonyára nem vet majd jó fényt a Teslára.

A Gigafactory 4 beindítását 2021 júliusára tervezi a gyártó, ami hasonlóan szűk határidő, mint amit a kínai gyárukhoz szabtak. Ennek teljesítéséhez pedig nem megengedhető néhány hónapnyi csúszás, tehát a Teslának és a denevérek ügyében illetékeseknek gyorsan kell cselekednie.

Cimkék:

Notable Replies

  1. Avatar for STom STom says:

    Január 6 óta megy a fakitermelés.

Folytasd a beszélgetést a közösségi oldalunkon: teslasok.hu

Participants

Send this to a friend