fbpx

írj ide a kereséshez...

E-Golf töltött egy német v3-as Superchargernél

Új V3-as Supercharger töltőállomást adott át a Tesla Berlinben, mellyel együtt a gyártó megígérte, hogy bővíteni fogja a városi töltési lehetőségek számát Európában.

Az amerikai autógyártó komolyan gondolja a terjeszkedést a kontinensünkön, aminek egyik alapköve, hogy befejezik a Gigafactory Berlin építését, és megkezdődik a gyártás Európában is. A Tesla ezzel nálunk is még lejjebb viheti a Model Y és Model 3 árát, aminek hála egyre több vásárló engedheti meg magának a márka modelljeit. A Tesla az új töltő átadásával együtt kijelentette, hogy szeretné, ha azoknak is opció lenne a villanyautózás, akiknek nincs otthoni vagy munkahelyi töltési lehetősége, ezt pedig városokba elhelyezett ultragyors Supercharger töltőállomásokkal oldaná meg.

„Most az elhatározásunk részeként, mely szerint szeretnénk a Teslák használását egyszerűvé tenni azok számára is, akiknek nincs otthoni vagy munkahelyi töltési lehetősége, kibővítjük a Supercharger töltőhálózatot a városközpontokra is.” – jelentette ki Jeroen van Tilburg, aki az európai töltőinfrastruktúráért felel a Teslánál.

A Teslák egyik legnagyobb előnyeként tartható számon, hogy a márka korán megkezdte a saját töltőhálózata kiépítését, amellyel minden más villanyautónál egyszerűbben és gyorsabban lehet hosszabb utakat megtenni az amerikai márka modelljeivel.

A Gigafactory Berlin befejezésével azonnal ugrásba kezd majd az európai Teslák száma. A gyártó egyébként jól halad a töltőhálózatának európai bővítésével, a lefedettséget pedig folyamatosan bővítik kelet felé is. Az infrastruktúrán jól látszik, hogy első lépésként a hosszabb utazásokat teszik lehetővé a márka saját töltői – így az állomásokat az autópályák mentén helyezik el -, ami fontos, de annak szintén örülünk, hogy a Tesla megkezdi a bővítést a városközpontokban is. A 250 kW-os teljesítménnyel bíró V3-as Superchargerek ráadásul kellően gyors töltést biztosítanak ahhoz, hogy otthoni töltés nélkül is napi használatra vehessünk Teslát akkor, ha van a közelünkben Tesla-töltő.

 

UPDATE!

A videóban azt tárgyalják, hogy megváltoztak a V3-as töltőoszlopoknál kihelyezett táblák, amelyeken már nincs kiírva, hogy kizárólag csak Teslák tölthetnek.

Véletlen? Szoftver hiba? Törvényi kötelezettség? Biznisz?

 

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend