fbpx

írj ide a kereséshez...

Egy apró koccanás is méregdrága lehet a Model Y-nál

Első ránézésre talán észre sem vesszük, a Tesla mégis egészen különösen oldotta meg a Model Y hátulját. Átgondolatlan volt a Tesla, vagy csak nem akarták figyelembe venni, hogy a jelenlegi dizájnnal jócskán felugrik egy koccanás kijavításának ára? Nem tudni, de ami biztos, hogy ezt a biztosítók is figyelembe veszik majd, amikor árat adnak a Model Y-ra.

A Model Y esetében ugyanis a csomagtérajtó mélyebbre ér, mint például a Model X-nél, így az láthatóan a lökhárítóból is kicsíp egy darabot. Ez persze előnyös akkor, mikor nehéz és nagy tárgyakat pakolunk a villany-SUV-be, hiszen nem kell olyan nagyot emelni, de az is igaz, hogy ha nekitolatunk egy oszlopnak, akkor nem csak a lökhárító, de a csomagtérajtó is azonnal sérül. Mindez pedig legalább megduplázza a javítási költségek árát egy sima koccanásnál.

Persze nem a Model Y az egyetlen autó, amelynél így oldották meg az autó hátsó részét, de az biztos, hogy a tulajdonosok egy részének nem fog tetszeni, hogy nem különül el eléggé a csomagtérajtó a lökhárítótól.

Meglepő, de bő két héttel a Model Y első kiszállításai után már tudunk is példát mutatni arra, amikor úgy sérül egy Tesla, ahogyan nem akarnánk. Az egyik Tesla-szalon előtt ugyanis ilyen sérüléssel állt egy még át nem adott Model Y. Hogy mi lett az autó sorsa, azt sajnos egyelőre nem tudjuk.

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend