fbpx

írj ide a kereséshez...

Egy különleges autót is tervezne Kínában a Tesla

Pontosan egy évvel az építkezések megkezdése után Elon Musk személyesen adta át az első 10 Model 3 kulcsát a kínai Gigafactory 4-nél. A gyártó főnöke a rendezvényen megköszönte a munkát az ott dolgozóknak, illetve a bizalmat a korai vásárlóknak. Egyben leszögezte, hogy nem csak tömeggyártást, hanem ennél komolyabb feladatok elvégzését is terveznek Kínában.

Musk elmondta, hogy a mostaninál komolyabb befektetéseket terveznek az ázsiai országban, így amellett, hogy ott is készülnek majd Model 3-asok és Model Y-ok, akár egy komplett dizájnstúdiót is felhúzhat a Tesla, egy kínai stábbal. A cél nem más, mint hogy egy teljesen új autó születhessen meg kínában, az ottani igényeket és trendeket figyelembe véve a márka égisze alatt.

„Szerintem nagyon menő lenne, ha meg tudnánk csinálni, ezért meg is csináljuk. Legalábbis megpróbáljuk. Építenénk egy kínai dizájn- és tervezőközponton, és készítenénk egy eredeti Teslát Kínában a globális piacra.”

Muskék szerint az ottani hagyományok és művészetek inspirációjával egy olyan izgalmas új autót tervezhetnének, amely világszerte komoly sikereket arathat. Ennek fényében a Tesla nem is egy hagyományos formatervvel ellátott villanyautóban gondolkozik, hanem egy olyan meglepő és különleges terméket, mint a Cybertruck.

A Tesla vezetője a dolgozókon és a vásárlókon kívül köszönetet mondott a sanghaji vezetésnek, hogy mindent lehetővé tettek a gyártó ottani terveinek megvalósításához. A Gigafactory 4-ben a Model 3 mellett a Model Y is gyártásba kerül majd, és bízunk benne, hogy később hallunk további híreket is az ottani fejlesztési központról.

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend