fbpx

írj ide a kereséshez...

Egyre több Tesla kapja meg a jelzőlámpákat és STOP táblákat is kezelő frissítést

A Tesla autói egyszer elérik majd a teljesen önvezető szintet, ez nem vitás, ám a jelen állás szerint még eléggé messze vagyunk attól, hogy az amerikai gyártó autóit szabadjára lehessen engedni közúti forgalomban, elengedett kormánnyal. Mindenesetre a márka mérnökei lépésről lépésre, frissítésről frissítésre haladnak a cél felé, amelyből a soron következő a STOP táblákra és a jelzőlámpákra való automatikus reagálást hozza majd el.

Az Early Access program résztvevőinek egy része már meg is kapta az ezt bevezető frissítést, és a fórumok alapján egyre több bétatesztelőnek adatik meg a lehetőség, hogy élesben tapasztalják, ahogy az autójuk önállóan áll meg egy STOP táblánál vagy piros lámpánál.

A rendszer még nem tökéletes, ez egyértelmű. Erre a Tesla is erősen felhívja a figyelmet, amikor egy bétatesztelő aktiválja az újítást. A gyártó óvatos a hasonló frissítésekkel, éppen ezért időközben a STOP táblákat és piros jelzéseket kezelő extra neve is megváltozott, amit innentől “jelzőlámpa és STOP tábla felügyelet”-ként hív a Tesla. A lényeg, hogy ez egyáltalán ne sugallja, hogy a funkció minden esetben meg fog állni a tilos jelzésnél.

A hivatalos leírás szerint a megfelelő működésnél a Teslák maguktól lassítanak, majd megállnak a piros jelzésnél vagy STOP tábláknál, és mikor zöldre vált a lámpa, vagy meggyőződtünk a biztonságos továbbhaladásról, akkor egy apró gázadással ujraindíthatjuk a Teslát. Kereszteződésekben egyelőre kizárólag egyenesen képes magától haladni a Tesla, és nem is feltétlen képes minden helyzetet megfelelően kezelni az Autopilot. Amennyiben sok a gyalogos, vagy nagyon bonyolult a kereszteződés, esetleg éppen a kamerákkal szembe süt a nap, a rendszer átadhatja az irányítást az emberi sofőrnek, akinek továbbra is minden esetben figyelnie kell a közlekedésre.

A Tesla továbbá leírja, hogy a funkció egyelőre talán inkább csak lassítja a közlekedést, ám a flottán keresztüli gépi tanulásnak köszönhetően várhatóan idővel javulni fog az Autopilot ezen részének működése, és mindent sokkal természetesebben kezelnek majd az autók.

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend