fbpx

írj ide a kereséshez...

Elon Musk örül neki, ha feltuningolod a Teslád!

Belső égésű motor híján először kérdőn néztünk, mikor először hallottuk a tuning-Tesla kifejezést, ám az Unplugged Performance már többször előrevetítette az évek során, hogy a fosszilis üzemanyagok korszakának végezte után is érkeznek majd modifikációk az utcai autókhoz.

Motorbütykölésről igaz, itt szó sincs, de a futómű elemeinek cseréje, a nagyobb fékek és egy-egy külső aerodinamikai elem amellett, hogy még pofásabbá teszi a Teslákat, bizony fürgébbé is teszi őket a versenypályákon. A Performance modellekben egyébként sem mondhatnánk, hogy hiányt érezhetünk a lóerőkben.

Az Unplugged Performance 2013 óta gyárt tuningalkatrészeket a Teslához, és Elon Musk most először elárulta, hogy mit gondol a modifikációkról. A gyártó főnökét egy podcastban kérdezték erről, ahol elmondta, hogy semmi baja a tuningolással, és a Teslák könnyítése, illetve a jobb tapadás külön tetszik is neki. Az alkatrészgyártó és az autógyártó között ugyan nincs hivatalos kapcsolat, de a tuningalkatrészek annyira minőségiek, hogy több Tesla-főnök is “lebukott” már azzal, hogy a saját autójukban is dolgozik néhány Unplugged elem.

Természetesen a jövőben azt sem tarthatjuk elképzelhetetlennek, hogy megismétlődik az AMG és a Mercedes-Benz esete, vagyis hogy a Tesla akár felvásárolhatja az Unplugged Performance-t. Ennek azonban egyelőre jeleit sem láthattuk a gyártók részéről.

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend