fbpx

írj ide a kereséshez...

Erősebb hajtásláncot kapott a Model Y mint a Model 3?

Azonos platformon, 75%-ban ugyanazokkal az alkatrészekkel gyártja a Tesla a Model Y-t, mint a több éve piacon lévő Modle 3-ast. A két modell többek között az akkumulátorokon és a hajtásláncokon is osztozkodik, így a súly és forma különbségeiből adódóan hatótávban lehet, de teljesítményben nem kellene, hogy eltérés legyen a két autó között.

A Drag Times Youtube-csatornánál azonban az első néhány gyorsulás után elkezdtek arra gyanakodni, hogy a Model Y Performance mégsem ugyanannyi erővel dolgozik, mint a Model 3 Performance változata. Az autó által mért és rögzített adatok kiolvasásából kiderült, hogy valóban van különbség a két autó között.

A Drag Times által kiolvasott adatok alapján ugyanis a Model Y Performance első motorja 198,5 kW-nyi, míg a hátsó motor 270,5 kW-nyi teljesítményt ad le. Ezzel szemben a Model 3 esetében 180,5 kW-os az első, és 255 kW-os a hátsó motor. Az új SUV hajtásláncának rendszerteljesítménye így 623 lóerő (469 kW), míg a Model 3-é 570 lóerő (435,5 kW).

A helyzet természetesen azért érdekes, mert a már említett módon a két autó nagyjából háromnegyede azonos. Meglepő lenne, ha a motorok vagy az akkumulátorok különböznének a két autónál, hiszen ezen komponensek megosztásával sokat spórol a Tesla. Így már csak az tűnik valószínűnek, hogy a Tesla más területen javította a rendszere teljesítményét, vagy egyszerűen korlátozzák a Model 3-at, hogy kisebb legyen a különbség a két autójuk között.

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend