fbpx

írj ide a kereséshez...

Esőben csak óvatosan! Nagy kárt okozhat egy tócsa a Model 3-ban!

Már több mint egymillió megtekintést halmozott fel az a videó, amely a Model 3 – és ezzel együtt a Tesla – legnagyobb dizájnbaklövésének egyik következményét mutatja be. Nevezetesen a hátsó lökhárító kialakításáról van szó, amely nem a külső, hanem a belső részen szenvedhet a hiányosságok miatt.

A múltban már többen is hallhattak róla, hogy a hátsó kerekek által felvert víz, sár és homok felgyűlhet a hátsó lökhárító belső részében, ami hosszabb távon akár korrózióhoz is vezethet, arról nem beszélve, hogy az akár több mint tíz kiló felhalmozott kosz feleslegesen terheli a karosszéria hátsó elemeit. Egy amerikai szerviz elmondása szerint a probléma minden Model 3-nál fennáll, hiszen náluk még nem fordult meg olyan példány, amely nem könnyebbült meg legalább 5-10 kg-mal egy kitakarítás után.

A korrozói a probléma egyik része, a másik viszont, hogy a hiányos dizájn miatt esőben még nagyobb terhelés érheti a hátsó lökhárítót, ami a legrosszabb esetben akár le is pattanhat az autóról. Ezt mutatja meg gyakorlatban az alábbi videó, amelyben egy tócsán áthaladó Model 3 fedélzeti kamerája rögzíti, ahogyan megadja magát a hátsó lökhárító.

A Tesla tud a hibáról, de egyelőre nem javították ki a Model 3 kasztniját, így a legújabb példányokat is érdemes néha átnézetni, hogy meggyőződjünk róla, nem cipelünk felesleges plusz súlyt az autó hátuljában, ami nem mellesleg esetenként drága dolgokat tud művelni.

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend