fbpx

írj ide a kereséshez...

Ezek frissülhetnek idén a Tesla Model S-ben és X-ben

Új autót ugyan nem mutat be idén a Tesla, de arra számíthatunk, hogy érkezik néhány újítás a már meglévő modellekbe – erősítette meg az egyik méltán népszerű „Tesla-hacker”, aki a legfrissebb szoftver kódjából merített némi infót.

A Twitteren Green néven jelen lévő hacker ugyanis felfedezett néhány hardveres újdonságra utaló részletet a Tesla forráskódjából, amelyek szerint számos frissítés érkezik a Model S-hez és X-hez. Lássuk a felsorolást:

  • Beépített vezeték nélküli Qi okostelefonos töltő a Model S-hez és X-hez
  • Két új akkumulátorcsomag a Model S-hez és X-hez
  • Új ülések
  • Új töltőport
  • Új felfüggesztés

Amik talán mindenki számára a legizgalmasabbak, azok az új akkumulátorcsomag-opciók, amelyek egyike biztosan a hárommotoros Plaid változathoz érkezik. Kapacitással kapcsolatos információkat nem kaptunk, de bízunk benne, hogy a Tesla túllépi az eddigi legmagasabb 100 kWh-t.

A beépített Qi vezeték nélküli mobiltöltőt korábban már leleplezték, bár akkor még nem tudtuk biztosra, hogy mely modellekhez érkezik a tartozék. Most kiderült, hogy az új Model S-ben és X-ben lesz lehetőség az okosmobilok vezeték nélküli töltésére.

Az ülésekről egyelőre szinte semmit sem tudni, és Green lehetségesnek tartja, hogy ez egy különleges opció lesz, amely kizárólag a kínai piacon válik elérhetővé. Ezzel szemben az új töltőport azt jelezheti, hogy a Tesla még több piacon vezetné be a CCS szabványú töltést.

Green továbbá elmondta, hogy az új felfüggesztésnél nem érdemes velős újításokra számítanunk. A Tesla itt bizonyára csak kisebb fejlesztéseket végzett az eddig használt rendszeren.

A Tesla számára egyébként üzletileg fontos lépés lehet, hogy kívánatosabbá teszi a két idősebb modelljét, hiszen az amerikai autógyártó nagyobb profittal dolgozhat a prémiumkategóriát képviselő szedán és SUV esetében. Arra számíthatunk, hogy az említett újítások a Plaid hajtáslánccal egy időben kerülnek bemutatásra, a hárommotoros, bivalyerős rendszert pedig az idei nyárra ígérte Elon Musk, vagyis várhatóan még néhány hónapot várnunk kell a két modell frissüléséig.

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend