fbpx

írj ide a kereséshez...

Félnek a Tesla-alkalmazottak – ismét egymás “hegyén-hátán” dolgoznak a fremonti gyárban

Tömegesen panaszkodnak a Tesla fremonti gyárában dolgozók arról, hogy az újraindulás után az amerikai gyártó nem teszi meg a szükséges óvintézkedéseket a vírus terjedésének megelőzése érdekében. Egy helyi lapnak több alkalmazott is panaszkodott arról, hogy az előírások ellenére túlságosan közel kell dolgozniuk egymáshoz, számos esetben pedig ugyanazt a gépet többen is kezelik felváltva, vagy közvetlenül egymás mellől. A helyi rendőrségnek nincs kapacitása minden céget és gyárat ellenőrizni, ezért ha szabályt sért a Tesla, az nem derül majd ki könnyen, ám a dolgozók egy része erősen fel van háborodva.

Egyáltalán nincs itt elég hely, ráadásul a gyárépületben visszakering a levegő. Gyakorlatilag egymás nyakába lihegünk – fogalmazott a fremonti gyár egyik dolgozója, aki elmondása szerint nem hajlandó visszamenni a munkahelyére addig, amíg a Tesla nem hozza meg a szükséges óvintézkedéseket. Egy másik alkalmazott szerint a gyártósoroknál pontosan ugyanúgy dolgoznak, ahogyan a leállás előtt, az ajánlott távolságok betartása nélkül. Utóbbi arra is panaszkodott, hogy szűkek a mosdók, amik ráadásul nem is minden esetben kellően higiénikusak.

A dolgozók aggódnak a saját egészségük miatt, ám jóformán tehetetlenek. Szakszervezet nem működik a Teslánál, hiszen az erről szóló kezdeményezéseket a gyártó és Elon Musk csírájában elfojtja.

A hírek szerint az újraindulás óta a Tesla ismét teljes gőzzel gyártja az autókat, aminek ezúttal egyáltalán nem örülnek az alkalmazottak, akik egyébként a gyárba érkezéskor maszkokat kapnak, és lázat is mérnek a fremonti üzembe érkezőknél.

Musk mindeközben egy levélben köszönte meg az alkalmazottainak a munkát a gyár újraindításakor, és sok alkalmazott támogatta is a Tesla főnökét abban, hogy a járványhelyzet ellenére ismét felpörgessék a termelést. Sokan dolgozni szeretnének, ám többségük nem biztos, hogy olyan körülmények között, amelyieneket az alkalmazottak a helyi lapoknak leírtak.

Cimkék:

Notable Replies

  1. **Vírusfertőzött robotok, ilyet sem hallottam eddig!
    **

Folytasd a beszélgetést a közösségi oldalunkon: teslasok.hu

Participants

Send this to a friend