fbpx

írj ide a kereséshez...

Friss infók a Tesla Model S Plaid kapcsán

A Tesla Model S még inkább sportos változata, amit kifejezetten versenypályákra terveztek a Plaid nevet kapta. Nem ez az első alkalom, hogy beszámoltunk erről a csodáról, hiszen már az is bőven hír értékű volt, hogy a Nürnburgringen körbement, most azonban megismételte az utat.

Előző hónapban 7:20 alatt teljesítette a kört, de a Tesla azt nyilatkozta, hogy akár 7:05 alatt is képes lesz megtenni az autó ezt a távot:

Egyelőre még csak gyakorol a Model S Plaid a pályán, de valószínűleg azért történik az ismételt körözés, hogy be tudják tartani ígéretüket. Az elmúlt egy hónapban variáltak a Plain modellen a Tesla mérnökei, a szeptemberi körben használt tesztautóhoz képest többek közt változott a hátsó diffúzor és lyukas lett az első sárvédő is.

Persze mit ér ez az autó, ha nem lehet megvásárolni? Elon Musk szerencsére Twitteren felfedte, hogy a gyártás jövő év nyarán meg is kezdődik:

A rekord döntő végső konfiguráció 2020 nyarán kerül gyártásba, szóval nem csak versenypályára készül

Most mindenki ezt a modellt figyeli és a Tesla nem várhat túl sokáig a köridő felfedésével. Vajon tényleg képes lesz a Model S Plaid a 7 perc 5 másodpercre?

Egy biztos, a Tesla komolyan veszi a nürburgi pályát, előző hónapban még egy Supercharger töltőállomást is elhelyeztek ott, hogy az elektromos autók tulajdonosai gyorsabban tölthessék fel járműveiket.

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend