fbpx

írj ide a kereséshez...

Frissül a Model 3

Átalakította az első csomagtartó kialakítását a Tesla a Model 3-nál, és már gyártásban is a frissített dizájn. Az amerikai autógyártó a jelek szerint egyik napról a másikra, szó nélkül állt át az új frunkkal ellátott Model 3-asok gyártására. A napokban ugyanis több új Model 3 tulajdonosa is jelezte, hogy már az új kialakítású első csomagtérrel van ellátva a nemrég legyártott villanyautója. Hogy erre miért lehetett szükség? Nos, bízunk benne, hogy egy nagyobb újdonságot rejt majd mindez. Az új frunk ugyanis hatékonyabb a helykihasználásban, és több üres teret hagy az autó orrában. Erre egyelőre nem volt szükség, ám könnyen lehet, hogy végül arra használja majd fel az így nyert négyzetcentimétereket a Tesla, hogy a Model 3-asba is beépítsék a Model Y-ban használt hőszivattyús fűtőrendszert. Ennek legnagyobb előnye, hogy így a Model 3 sem szenvedne akkora hatótávkiesést a téli hónapokban, vagyis hidegebb éghajlati körülmények között kevesebbet veszítenénk az autó hatótávolságából.

Ez az, amit több tulajdonos is alátámasztott fotókkal, ám arról is hallottunk híreket, hogy új első lámpát és motorizált hátsó csomagtérajtót is kapnak a legújabb Model 3-asok. Erről azonban csak egy-egy képet kaptunk.

Essen néhány szó először a Model 3 első lámpájáról, ami nem mellesleg átlagon felüli hatékonysággal borítja fénybe az előttünk lévő utat esténként. A Tesla üdvöskéjének fényszóróinak sikerült díjakat is bezsebelnie a különféle teszteken, vagyis hivatalos elismerések is alátámasztják, hogy az amerikaiak nagyon eltalálták az első fényforrások dizájnját.

A Tesla elvileg ezen a díjnyertes dizájnon felül is talált területet a fejlesztésre.

A motorizált hátsó csomagtérajtó elvárható frissítés a Teslától, hiszen a Model 3 nagyobbik testvére, a Model Y már a kezdetektől ezzel a technikával került gyártásba. A villanyautó-gyártó két gyermeke között majdnem 3 év különbség van, így nem meglepő, hogy a gyártási költségek csökkentésére hivatott alkatrészmegosztás mellett van néhány újítás a Model Y-ban, de arra is sokan számítottunk, hogy az olyan kisebb nyalánkságok, mint a szóban forgó motoros csomagtérajtó átkerül a régebbi Model 3-ba is.

Az első csomagtartó, azaz a frunk új kialakításában már biztosak lehetünk, hiszen ahogyan már említettük, több tulajdonos is megerősítette az újítást, ám közülük csak egy volt, aki beszámolt az új lámpáról és a csomagtérajtóról is. Utóbbi kettőben így még nem lehetünk 100%-ig biztosak, ám bízunk benne, hogy tényleg ezen a két területen is frissíti a Tesla a Model 3-at, és valamikor érkezik a hőszivattyú is.

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend