fbpx

írj ide a kereséshez...

Tags:

Fuvaronként is fizethetünk majd az önvezetésért a saját Teslánkban

Fuvaralapú fizetési rendszeren is dolgozik a Tesla az Autopilot önvezető rendszeréhez. Az amerikai villanyautó-gyártó már évek óta ígéri, hogy a közeljövőben megérkezik a teljes önvezetésre is képes rendszerük, amellyel akár sofőr nélkül is elküldhetünk majd egy Teslát egy adott útra. A kezdeti tervekhez képest azonban nagyon úgy fest már évek óta, hogy a márka számára mégsem annyira könnyű a teljes önvezetésre képes rendszer kifejlesztése, mint gondolták.

Éppen ezért a Tesla már jópárszor megkeverte kissé a lapokat, ami miatt olykor kritika is érte a márkát. Egyrészt kiderült, hogy a kezdetekben árult hardverekkel az autók nem lesznek képesek a sofőr nélküli közlekedésre, ezért új szenzorarzenálokat vezettek be, amelyeket nem minden régebbi autó kap meg, még akkor sem, ha a tulajdonos meg szeretné vásárolni a kész Autopilotot. Az is érdekes, hogy a Tesla már árulja a teljes önvezetést kínáló extrát, ám azt még korántsem tudjuk, hogy ez pontosan mikor is kerül aktiválásra az autókban. Emiatt sokan úgy vélik, hogy egyesek már most azt hiszik, hogy a Teslák biztonságosan vezetnek maguktól, ami akár veszélyes helyzeteket is okozhat a közlekedésben.

A teljes önvezetést aktiváló csomag ára is többször változott már a múltban, ami szintén okozott felháborodást a tulajdonosi körben. Elon Musk, a márka vezére idő közben elmondta, hogy az újabbnál újabb funkciók megjelenésével a Full Self-Driving csomag ára fokozatosan nő majd, a következő ugrásra pedig július elsején számíthatunk.

Mindeközben valószínű, hogy a tulajdonosoknak nem kell majd kifizetnie a jelenleg 6300 eurós extrát, hogy egy-egy alkalomra önvezető módba kapcsolják az autójuk. A Tesla ugyanis minden modellbe beépíti az Autopilot működéséhez szükséges hardvert, tehát azok mindegyike képes önállóan közlekedni, ha a Tesla aktiválta azt az autóban. A Full Self-Driving csomag megvásárlásának alternatívája lehet egy fuvaralapú számlázási rendszer, amellyel bármikor önvezető módba kapcsolhatjuk az autót egy bizonyos összeg fejében. Ez sok esetben hasznos lehet, például, ha ittas állapotban vagyunk, de el kell jutnunk valahová, akkor mintha egy taxival közlekednénk, ülhetünk be a saját autónkba és vitethetjük magunk bárhová egy egyszeri összeg fejében. A fuvaralapú számlázásról eddig nem igazán beszélt a Tesla, de nagyon kíváncsian várjuk majd azt, amikor erről is megosztja a részleteket az amerikai márka.

Cimkék:

Notable Replies

  1. Azért kíváncsi vagyok, hogy a teljes önvezetést mi Magyarországon mikor használhatjuk. Én megvettem a teljes önvezetési csomagot, de közel sem olyan inteligens, mint ahogyan például az USA-ban működik…állítólag azért, mert Európában a jogszabályi környzet nem teszi lehetővé a használatát :frowning:

  2. Tény, hogy Amerikában sokkal virgoncabb

  3. amerikaban a kutyaolhoz is duplasavos utfelfestes vezet, egyszeruen hulyebiztos…es akkor meg nem beszeltunk a jogaszokrol akik meg akarnak felelni a sajat maguk alltal hozott szabalyoknak, sokesetben ezzel is gatolva a fejlodest…

Folytasd a beszélgetést a közösségi oldalunkon: teslasok.hu

Participants

Send this to a friend