fbpx

írj ide a kereséshez...

Tovább gyarapodik a hatótáv – itt a Tesla Model S és X Long Range Plus

Új, magasabb hatótávú változatokkal bővítette a Tesla a Model S és X kínálatát. Az amerikai gyártó odalán ugyanis tegnap Long Range Plus modellek váltották fel az eredetileg Long Range modelleket a villanyszedán és az SUV esetében. Ahogyan azt a név is sejteti, az autók fő attrakciója a tovább emelet hatótáv, igaz, drasztikusan ezúttal sem növeltek Muskék.

Az amerikai honlapon feltüntetett adatok alapján a Model S LR Plus változata immáron 627 kilométert ígér egy feltöltésből, a Model X új üdvöskéje pedig 565-öt. Az előbbi, vagyis a szedán esetében további változás, hogy mostantól az alapfelszereltség részét képzik a hatékonyabb 19″-es “Tempest” kerekek, míg a Model X-nél nem volt hasonló változás. A Performance kiviteleknél sem újított a Tesla, hiszen ott továbbra is maradt az 560 és 490 kilométeres hatósugár.

Elon Musk, a gyártó vezére ezzel együtt elmondta, hogy néhány hónapja már a megemelt hatótávú modelleket gyártják, így akik a a közelmúltban a Plus modelleket kapták meg, de még nem tudnak róla, azoknak hamarosan egy ingyenes szoftverfrissítésen keresztül tüntetik fel az újítást.

Idén továbbá erősen számíthatunk rá, hogy a Tesla ígéretéhez híven megérkeznek a “Plaid” hajtáslánccal szerelt modellek is, amelyek új magasságokba emelik a Performance változatok teljesítményét. A hárommotoros, átdolgozott rendszer várhatóan erősebb és hatékonyabb lesz amellett, hogy akár huzamosabb ideig is bírhatja a csúcsteljesítmény leadását túlmelegedés nélkül.

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend