fbpx

írj ide a kereséshez...

Hirtelen rengeteg mindent megtudtunk a Tesla Model Y-ról!

Alig néhány nappal az előtt, hogy a Tesla átadja a kulcsokat az első Model Y-tulajdonosoknak, a gyártó továbbra is hallgat az érkező SUV specifikációiról. Hogy pontosan miért nem mond semmit a Tesla, azt nem tudjuk, de szerencsére nem kell az átadásokig várnunk, hiszen a minap kiszivárgott jónéhány adat az érkező elektromos üdvöskéről.

Egyrészt, kiderültek a méretek. A Model Y összességében 4750 mm hosszú és 1624 mm magas lesz. A tükrökkel is számolva az autó 2129 mm széles, nélkülük pedig a kasztni önmaga 1921 mm-es. Mindez azt jelenti, hogy a Model Y több mint 5 centivel hosszabb, 7 centivel szélesebb és 18 centivel magasabb, mint kisöccse, a Model 3.

A Long Range akkumulátorral szerelt duplamotoros változat súlytáblázatát is megkaptuk, ami szerint az autó maga 2003 kg lesz az említett összeállítással. Ennek 46%-a nehezedik az első, illetve 54%-a a hátsó tengelyre.

Másrészt, fény derült néhány új funkcióra is, amely a Model Y tárházát erősíti majd. Kiderült, hogy kapunk majd egy úgynevezett “Off-Road Assist”-ot, amely optimalizálja a hajtást az off-road körülményekhez, illetve lekapcsolja az Autopilot egyes elemeit, amelyek zavarnák a Model Y kényelmes használatát terepen.

Megerősítést nyert továbbá, hogy automatikusan, állítható magasságra felnyiló és önmagától csukódó csomagtérajtót is kap a Model Y.

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend