fbpx

írj ide a kereséshez...

Így gyorsul, driftel és hajt terepen a Model Y – Videó

Ahogyan arra számíthattunk, az amerikai újságok azonnal ráugrottak az első párszáz leszállított Model Y-ra, hogy minél előbb tesztelhessék a gyártó új üdvöskéjét. A márkától megszokott kitűnő gyorsulással, lenyűgöző dizájnnal és egy-két szoftveres újdonsággal kecsegtető elektromos SUV-ról már készítettek is néhány videót, amelyben megleshetjük, hogy hogyan driftel, gyorsul, illetve hogyan “mászik” terepen a Model Y az új “Off-Road Assist” funkcióval.

Az alábbi két videót az Out of Spec Motoring töltötte fel a Twitterre, akik azonnal ráugrottak a mutatósabb tesztekre. Első körben azt vehetjük szemügyre, ahogyan az Off-Road Assist igyekszik a megfelelő kerekekre csoportosítani a lóerőket, így segítve a Model Y-t és sofőrjét terepen.

Azt is letesztelték, hogy keresztbe lehet-e tenni a Model Y-t versenypályán. A válasz egyértelműen igen, bár ebben a rejtett Dyno Mode-nak is nagy szerepe volt, amit a tapasztalatok alapján rendkívül veszélyes közúton aktiválni.

A YouTube-ról ismert DÆrik azt nézte meg, hogy milyen gyorsulásokat produkál a Model Y 0-ról 60 mph-s tempóig. Mint kiderült, helyből túlszárnyalható a Tesla által hirdetett 3,5 másodperces eredmény, hiszen Erik alatt 3,3 és 3,42 másodperc kellett a Model Y-nak, hogy elérje a 60 mph-s tempót.

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend