fbpx

írj ide a kereséshez...

Íme a Model Y harmadik üléssora – fotók

Erősen felgyorsulni látszanak az események a Model Y gyártásának megkezdése kapcsán. Az Egyesült Államokban ugyanis sorra gyűjti a Tesla a gyártáshoz és forgalmazáshoz szükséges különböző engedélyeket, ami jelzi, hogy akár már egy hónapon belül történhet valami a Model Y első gyártósorán.

Az autóról egyébként még korán sem tudunk mindent, ugyanis a bemutatón látott prototípusok nem fedtek fel minden részletet a Tesla crossoverjéről. Ezeket látva a méreteket sem tudtuk pontosan belőni, ám a Model Y a közelmúltban egyre többször bukkant fel az utcákon, amivel nagyjából megsaccolhattuk, hogy mekkora is lesz a Tesla következő modellje. Az már tisztán látszik, hogy a korábbi találgatások ellenére az Y jóval nagyobb lesz a Model 3-nál, és inkább a Model X méretéhez közelít. A külső ezt sugallja, de mi a helyzet a beltérrel?

Nos, a Model X-hez hasonlóan a Model Y-nak is lesz harmadik üléssora, ezesetben két férőhellyel. Erről eddig nemigen láttunk olyan fotókat, amelyek pontosan felfednék, hogy mennyi hely lesz leghátul. Aggodalomra semmi ok, hiszen egy japán blog már fel is fedte a „nagy titkot”.

A friss fotók alapján a két hátsó ülés célközönségei nem a felnőttek lesznek, ez már szinte biztos. A lábtér ugyanis első blikkre eléggé szegényesnek tűnik, legalábbis ha nem gyerekeknek ad helyet a két plusz ülés. A külső sziluettet elnézve a fejtér sem lesz olyan tágas, mint a Model X esetén.

Hogy ez mit jelent majd a mindennapokban? Nos, a két hátsó ülés még így is plusz férőhelyként jelenik meg az autóban, még akkor is, ha csak gyerekek számára mondható kényelmesnek a hátsó rész. A Model Y így öt teljes értékű tágas férőhellyel, és plusz két üléssel igyekszik kecsegtetni az érdeklődőknek.

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend