fbpx

írj ide a kereséshez...

Íme az Autopilot legfrissebb baleseti statisztikái

Az eddigi legbiztonságosabb negyedévét zárta a Tesla Autopilot az idei első három hónap végén – derült ki az amerikai gyártó hivatalos jelentéséből. Az idei évben, illetve a tavalyi év végén bevezetett rengeteg újításnak és javításnak köszönhetően 2020 elején csak minden 4,68 milliomodik mérföldnél regisztráltak balesetet úgy, hogy a Teslában aktív volt az Autopilot fél-önvezető rendszer. Ez jelentős előrelépés a 2019-es utolsó negyedévvel szemben, amikor is átlagosan minden 3,07 milliomodik mérföldnél keveredett kisebb vagy nagyobb balesetbe egy Autopilot által vezetett Tesla.

Azok a Teslák, amelyekbe sem az Autopilot, sem a Tesla egyéb aktív balesetmegelőző rendszerei sem dolgoztak, 1,42 millió mérföldenként szenvedtek balesetet, míg Autopilot nélkül, de aktív balesetmegelőző rendszerekkel 1,99 millió mérfördle jutott egy ilyen esemény.

A helyi közlekedési hatóság adatai szerint egyébként az amerikai sofőrök átlagosan 479 ezer mérföldenként keverednek kisebb nagyobb balesetekbe.

A Tesla mindemellett kiemelte, hogy az elektromos autóik továbbra sem tűzveszélyesebbek, mint a hagyományos fosszilis üzemanyagokkal működő gépjárművek. Az eddigi adatok alapján a Teslák 2012 és 2019 között átlagosan 175 millió megtett mérföldenként gyulladtak ki egy hiba vagy egy baleset hatására. Ezzel szemben az Egyesült Államok teljes közlekedését tekintve az autókban átlagosan 19 millió mérföldenként keletkezett tűz, vagyis a Teslák a számok alapján majdnem tízszer biztonságosabbak ebből a szempontból.

A Tesla továbbá kiemelte azt is, hogy az idei első negyedévben sokkal kevesebb futott mérföldet regisztráltak a globális flottánál, ami nem meglepő a most jelen levő járványhelyzet kialakulásának idején.

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend