fbpx

írj ide a kereséshez...

Tags: ,

Ismét a Tesla az Egyesült Államok legértékesebb autógyártója

Rengeteg jó hírrel szolgálhatott a Tesla a hosszú távú befektetőknek az utóbbi negyedév zárása utáni összefoglalóban. Ahogyan az az elszámolások után kiderült, az amerikai elektromosautó-gyártó a várt veszteség helyett nyereséggel zárta az idei harmadik negyedévet, amellyel a Tesla készpénzállománya rekordszintre, 5,3 milliárd dollárra nőtt.

Ami mindennél jobb hír, hogy a jövőt tekintve is nagyon jó úton halad a Tesla. A Model Y gyártása hamarabb beindulhat, mint vártuk, hiszen bejelentették, hogy előreláthatóan már 2020 nyarán képesek lesznek elindítani az olcsóbb SUV gyártósorát. A sanghaji Gigafactory is a vártnál gyorsabban halad, így ott is az előre eltervezett dátumok előtt megindulhat a hasznos munka. Mindeközben az autógyártó képes volt jelentősen csökkenteni a költségeit, amivel arra számítanak, hogy a Tesla innentől önfinanszírozóan tud majd működni a jövőben.

[stock-market-overview stockExchange=”NYSENasdaq” width=”100%” allowSort=”true” includeChart=”true” logoMaxHeight=”20px” logoMaxWidth=”90px” height=”100%”]

Éppen ezek miatt a Tesla részvényei most elkezdtek felszökni. A gyártó részvényeinek értéke a tegnapi nap folyamán 18 százalékot emelkedett, ezzel pedig a Teslát újra a legnagyobb piaci értékű amerikai autógyártóként jegyzik a tőzsdén. Globális szinten azért még akadnak olyan csoportok, amik felülmúlják a Tesla értékét. Elon Musk villanyautós cégének piaci kapitalizációja jelenleg 48,3 milliárd eurónál tart, míg a Daimler 55,8, a Volkswagen 87, a Toyota Motor pedig 202,4 milliárd eurós értékkel büszkélkedhet.

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend