fbpx

írj ide a kereséshez...

Tags: ,

Itt az év végi nagy durranás – szenzációsan zárta 2019-et a Tesla!

Bizony, sikerült még magasabbra emelnie a lécet a Teslának 2019 utolsó negyedévében. Elon Musk villanyautós cége ugyanis ismét a saját rekordjára tört, és nem is kevéssel sikerült túlszárnyalnia az előző három hónapos periódusban felállított csúcsot.

A Tesla hivatalos zárójelentése alapján ugyanis az amerikai autógyártó összesen 112 ezer autót szállított le 2019 utolsó negyedévében, vagyis nem is kevéssel léptél túl a százezres célt. A Model 3 is új magasságokba ért, hiszen összesen 92 550-et sikerült értékesíteni a márka legfrissebb modelljéből. A Model S-ből és X-ből 19 450-et szállítottak le az utolsó negyedévben. A gyártás ugyanebben a mértékben lépett előre: Model S-ből és X-ből 17 933, míg Model 3-ból 86 958 készült el az utolsó három hónapban.

A Tesla így 50%-os előrelépéssel nyugtázhatja a teljes 2019-es évet, vagyis ennyivel több autót adtak el, mint 2018-ban, összesen 367 500-at.

Mindehhez hozzájárul, hogy a Teslának Európában is sikerül egyre jobban felvennie a fonalat, hiszen az év végéhez közeledve szinte napról napra rekordokat döntöttek. Decemberben összesen 11 563 új Model 3-ast regisztráltak Hollandiában, ami jól tükrözi, hogy mire képes a Tesla, ha igyekeznek felvenni a versenyt a kereslettel.

Az eladási rekord mellett ráadásul 2019-ben ismét jelentősen nőtt a Supercharger töltőállomások száma, miközben egy teljesen új Gigafactory gyárat is megépítettek szűk egy év alatt Sanghajban, ahol az év végén sikerült megkezdeni a tömeggyártást. A sikereknek köszönhetően ráadásul ismét szárnyalnak a Tesla részvényei, miközben számos elemzői forrás továbbra is vételre ajánlja a Tesla papírjait.

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend