fbpx

írj ide a kereséshez...

Jövőre az új Roadster is a Nürburgringre látogat

Idén a Model S-sel próbálkoznak legyűrni a Porschét, jövőre pedig a leggyorsabb autók után erednek a következő Roadsterrel – árulta el Elon Musk, a Tesla vezére a Twitteren. Az amerikai gyártó ugyanis meg szeretné mutatni, a Porschénak és a világnak, hogy bizony még mindig ők gyártják a leggyorsabb elektromos autókat.

Persze a Model S és a Roadster két külön mezőnyben versenyez. Az előbbi a négyajtós elektromos szedánok kategóriájában indulhat, melyben éppen nemrég állított fel egy egészen szép, 7 perc 42 másodperces köridőrekordot a Porsche Taycan. Utóbbi már az elektromos szuperautók csoportjába sorolható, ugyanúgy, mint a NIO EP9, amely 6:45:90-es idővel tartja kategóriája csúcsát a Nürburgringen.

A Model S-es rekorddöntési kísérlet egyébként már elindult, hiszen Musk reggel jelentette, hogy az amerikai szedán legerősebb változata már a pályán van. Sajnos, mint kiderült, a méltán híres aszfaltcsík első körben túlzottan megterhelő volt a Model S számára, így a Teslának még változtatnia kell az autón, hogy az megkísérelhesse megdönteni a Porsche rekordját.

A Roadster esetében már talán más lesz a helyzet, hiszen a Tesla szuperautója már a prototípus fázisban is elképesztő számokat generál. Bizony, 2,1 másodperces 0-ról 100 km/órára való kigyorsítással nem büszkélkedhetett még szériaautó, ráadásul a Tesla sűrített levegős fúvókákat is elhelyezne az autóban extraként, hogy az még jobban gyorsulhasson, illetve növelje annak kezelhetőségét.

Cimkék:

Notable Replies

  1. Egyik barátom véleménye, és ebben nagyon egyet tudok érteni vele, hogy bárki fel tud szerelni az autójára fúvókákat és plusz hajtóműveket. Egyébként, ha új motorokat tennének bele, a Model 3 alkata sokkal jobb pályára, mint az S. Csinálhatnának egy model 3 átalakítást versenypályára

Folytasd a beszélgetést a közösségi oldalunkon: teslasok.hu

Participants

Send this to a friend