fbpx

írj ide a kereséshez...

Jövőre Európában is beindítja a Modle 3-asok és Model Y-ok gyártását a Tesla

A sanghaji Gigafactory 3 megépítésével a Tesla bebizonyította, hogy bizony képes rekordidő alatt felhúzni és üzembe helyezni egy komplett autógyárat. Kínában azóta megkezdték a Model 3-asok gyártását, és a következő feladat a termelés felpörgetése, amivel a komplett gyárépítési feladatokért felelős szakemberek elkezdhetnek más projektekre csoportosulni. A következő mérföldkő a Gigafactory-k történetében pedig az európai üzem lesz.

A tavalyi év elején még homály fedte az amerikai villanyautós cég itteni terveit, ám idén már kezd egész szépen körvonalazódni a Tesla „haditerve”. A legfrissebb hírek alapján a Németországban épülő Gigafactory 4 2021 júliusában kerül üzemkész állapotba, és ekkor kezdődhet meg a tömeggyártás. Első körben Model 3-asok és Model Y-ok készülnek majd Németországban, melyek közül az utóbbi autó gyártását még sehol sem kezdte meg a Tesla.

A helyi környezetvédelmi miniszter szerint eddig minden a tervek szerint halad. A szükséges 300 hektáros területet sikerült felvásárolnia a Teslának, és már el is kezdték az előkészületeket a gyár felépítéséhez. Az építkezést az idei év első felében kezdenék meg, vagyis a júliusi tervezett indulással számolva ismét közel 12 hónap alatt épülne meg egy Tesla-üzem. Németországban azonban erősebben kezdene a Tesla, hiszen heti 3000 Model Y-t és Model 3-at gyártanának már az induláskor a Gigafactory 4-ben, miközben a kínai gyár heti 1000 autós termeléssel kezdett. A cél, hogy idővel évi 500 ezer autó gördülhessen ki a Berlin melletti gyárból.

A Tesla már meg is hirdetett 35 kulcsfontosságú állást a gyár indulásához, és végül 3000 alkalmazottal tervezik beindítani a negyedik Gigafactory-t. Később ez a szám 8000-re emelkedik majd.

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend