fbpx

írj ide a kereséshez...

Két héten belül már elkezdheti leszállítani a Tesla a Model Y-okat

Egyelőre minden jel arra utal, hogy nagyon közel vagyunk a Model Y gyártásának elindulásához. A korábbi tapasztalatok a Teslával kapcsolatban legalábbis azt sugallják, hogy az amerikai villanyautó-gyártó akár heteken belül megkezdheti átadni az első modelleket, persze csak a hozzá közelálló személyeknek.

A Model Y-nak január első két hetében sikerült két fontos engedélyt is bezsebelnie, amelyek elengedhetetlenek a forgalomba kerüléshez. Az év legelején az autópálya-felügyelet és a kaliforniai levegő-felügyeleti hatóság tanúsítványát is megkapta a Tesla kisebbik SUV-je, a Model 3 esetében pedig ezek után egy hónappal már kezdődött is a gyártás. Bízunk benne, hogy a Model Y-nál is ugyanígy ütemez a Tesla.

Továbbá egyes pletykák szerint a Tesla-alkalmazottak is azt súgják, hogy két héten belül megtörténnek az első átadások. Az autógyártónál dolgozók egyébként ritkán beszélnek arról, hogy mi folyik a Teslánál, de ezesetben talán bízhatunk benne, hogy fél hónapon belül tényleg érkeznek a Model Y-ok.

A Tesla január 29-én tartja a negyedik negyedév pénzügyi eredményeiről szóló konferenciáját, ahol beszámolnak a cég által elért fontosabb eredményekről is. Itt bízunk benne, hogy szó esik majd többek között a Gigafactory 3 és 4 építése mellett a Model Y program státuszáról is.

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend