fbpx

írj ide a kereséshez...

Tags:

Lejár az ingyenes internet a Teslákban – érkezik a Premium Connectivity csomag

A gyakran egyszerűen csak négy keréken guruló számítógépekként emlegetett Teslák számos olyan újdonságot hoztak, amelyek azóta is egyedieknek számítanak az autóiparban. A valahol a német autógyártók és az amerikai techcégek közé sorolható Tesla több olyan szórakoztató funkciót, vagy éppen hasznos újítást hozott be az autóiban, amelyek folyamatos internetcsatlakozást igényelnek.

Az ilyen extrák száma folyamatosan nő, ahogyan a Tesla globális flottája is egyre nagyobb iramban bővül. Eközben pedig akármennyire is meglepő, a Tesla autóiban még mindig teljesen ingyen internetezhetünk.

Persze a gyártó korábban már jelezte, hogy ez így nem működhet örökké, és hogy érkezni fog egy előfizetői rendszer, amelyen keresztül beárazzák az autók internetcsatlakozását. A tervek szerint két opció közül választhatnak majd a tulajok. A kényelmes, Premium Connectivity-vel minden funkció az autó saját internetkapcsolatán keresztül lesz elérhető, egy bizonyos havi összeg kifizetése ellenében, míg a Standard csomaggal a funkciók többsége szintén elérhető lesz, de csak akkor, amikor az autó csatlakozik egy Wi-Fi hotspothoz.

Úgy tűnik, hogy eddig kellett várnunk, hogy a Tesla megtegye a lépést, hiszen a gyártó mostanra beárazta a prémium csatlakozást. A tervek szerint az internetelőfizetés havi 10 dollárba, azaz körülbelül 3000 forintba kerül majd, és engedélyez minden olyan internetes extrát, amit eddig is használhattunk a Teslákban.

A csillaggal jelölt funkció a Standard csomaggal rendelkezők számára is elérhetők lesznek Wi-Fi hotspoton, vagy Bluetooth-on keresztül.

Mind az alapcsomag, mind pedig a prémium előfizetői továbbra is használhatják majd a Tesla beépített navigációs rendszerét, a forgalom alapú útvonaltervezzésel és a Superchargerek terheltségének élő követésével, ám csak a prémium csomaggal lesz lehetőség a műholdnézet használatára, illetve a forgalom ellenőrzésére. A zenehallgatással kapcsolatban a streaming-szolgáltatások szintén csak a prémium előfizetők kiváltsága lesz, míg az alapcsomagot használók továbbra is játszhatnak zenét FM-rádión vagy Bluetooth-on keresztül, illetve pendrive-ról. A Netflix és a YouTube elérhető lesz mindkét csomaggal, ám a Standard esetében csak Wi-Fi-n keresztül nézhetünk videókat, míg a Premiummal szinte bárhol elindul a lejátszás, ahol talál térerőt az autó.

Az Autopilot működését nem befolyásolja majd a csomagok közti különbség, ám fontos megemlíteni, hogy ehhez minden esetben a legfrissebb szoftverre lesz szükség. A Standard csomaggal a frissítések többségét csak az otthoni hálózatunkra csatlakozva leszünk majd képesek letölteni, ám a Tesla ígéri, hogy a kiemelt fontosságú biztonsági frissítések továbbra is elérhetők lesznek bárhol, bármikor a Standard csomaggal rendelkezők számára is.

A Tesla mindenek előtt értesíteni fogja a tulajdonosokat arról, hogy megérkeztek az internetes csomagok. A 2018 július elseje előtt vásárolt autók esetében marad az életre szóló ingyenes prémium szolgáltatás, míg az ez után vásárolt, prémiumbeltérrel felszerelt Model S-ek, X-ek és Model 3-asok egyéves ingyenes próbaidőszakot kapnak a leszállítástól számítva. A még idén leszállított Model 3 Standard Range és Standard Range Plus tulajdonosok továbbá egyhónapos ingyenes próbaidőszakra jogosulnak.

A Premium Connectivity csomagra a Tesla.com-on keresztül, a saját Tesla-fiókunkban lesz lehetőségünk előfizetni az autónkhoz. Ugyanitt értesülhetünk majd az árakról, próbaidőszakokról és a megvásárolt csomagok lejártáról. Az előfizetést természetesen bármikor lehetőségünk lesz lemondani, amit szintén a saját Tesla-fiókunkban tehetünk majd meg.

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend