fbpx

írj ide a kereséshez...

Már perelik is a Teslát a kínai Model 3 tulajdonosok

Nem kellett túl sokat várnunk, hogy elkezdjék perelni a Teslát azok a kínai Model 3 tulajdonosok, akik egy régebbi Autopilot számítógéppel kapták meg az új autójukat.

A Tesla ugyanis 2019 áprilisában vezette gyártásba a jelenleg is használt Autopilot számítógépet, vagyis a harmadik generációs hardvert, amely elvileg már a teljes önvezetést is meg tudja majd oldani. Azóta minden autóba ez a feldolgozóegység kerül, legalábbis a tulajdonosok ezt így tudják, de mint kiderült, Kínában nemrég volt egy meglepő húzása a Teslának.

Néhány tulajdonosnak ugyanis feltűnt, hogy a sorozatszámok alapján nem a legújabb, hanem egy régebbi számítógép került az autójukba. Mint kiderült, a Tesla egyik beszállítója megcsúszott a rendelés teljesítésével, a gyártó pedig improvizált és régebbi Autopilot számítógépekkel szerelt fel néhány új Model 3-ast. A vásárlókat azonban nem értesítették a változtatásról, illetve az autók adatlapján is az új számítógép szerepelt, ezért lényegében valamennyien nem azt kapták a Teslától, amit megrendeltek. A gyártó azzal mentegetőzött, hogy a régebbi számítógépeket ingyen cserélik majd a Hardware 3-asra a Model 3-asok esetében.

A tulajdonosoknak azonban ez nem elég, és perelik a Teslát. Egyesek elmondása szerint a dolog érthető volna abban az esetben, ha előre szóltak volna a cseréről, ám a Tesla nem így tett, ezért csalással perelik a gyártót.

Az Electrek információi szerint ráadásul a Tesla nem csak Kínában tett így, hanem más piacokra is szállítottak új autókat a régebbi feldolgozóegységgel. Erről bővebb információkat még nem tudunk, de várjuk, hogy kiderüljön, hogy hol és milyen modellekbe került a korábbi Autopilot számítógép.

Cimkék:

Notable Replies

 1. Fejes says:

  Sajnos nem csak a kínai autókban, hanem az európai autókban is ez a helyzet, ahogy sajnos nálam is…

 2. STom says:

  Remélem frankón elvesztik a pereket ezek a tulajdonosok!
  Funcionálisan az autó ugyanazt tudja jelenleg mindkettő fsd csippel, ha meg a tesla cseréli úgy is, akkor minek kell csipogni maiatta?!

 3. Fejes says:

  Nem az FSD képességein van a hangsúly, hanem azon, hogy a Tesla ezt nem jelezte a vásárlóknak semmilyen módon, arról nem is beszélve, hogy maguk állítása szerint mennyivel tud többet az HW3 computer… Ezt demózták egy külön eseményen ha esetleg nem rémlik😊 A tájékoztatás elmaradását sérelmezik valójában, nem az autó képességeit…

 4. Nekem is úton van egy Model3. Tekintve a magyarországi szerviz hiányát, erőteljesen sérelmezni fogom, ha csak 2.5-ös HW lesz benne…

 5. STom says:

  Jelenlegi szoftverrel nincs különbség. Amit demóztak az a jövő. Mire / ha elérhető lesz olyan szoftver cserélik az FSD modult.

Folytasd a beszélgetést a közösségi oldalunkon: teslasok.hu

Participants

Send this to a friend