fbpx

írj ide a kereséshez...

Már több mint százan állítják, hogy veszélyes önpusztítást végzett a Teslájuk

Az Amerikai Autópálya-Felügyeleti Igazgatóság a napokban jelentette be, hogy megnyitja a Teslák különös, önálló gázadásos eseteinek aktáját. Az NHTSA egy petíció hatására vizsgálódik az ügyben, amelyet 127 Tesla-tulajdonos írt alá, akik állítják, hogy az autójuk maguktól adott gázt, és okozott balesetet.

Az elmúlt néhány évben több ilyen esetről is olvashattunk már a hírportálokon, sőt. Volt olyan hirtelen gázadás, amit biztonsági kamera is rögzített, illetve hírességek autójánál is felütötte a fejét az állítólagos jelenség. A Tesla az esetek többségét kivizsgálta, és az autó rendszerének naplózása alapján arra jutottak, hogy a sofőr egyszerűen rossz pedálra lépett fékezéskor, így emberi hibának titulálták a baleseteket.

Mindenesetre az NHTSA ettől függetlenül most újra átnézi az ügyeket. A jelentésük szerint az összegyűlt aláírások alapján a gyártó összes modellje érintett, a Model S-ek és X-ek mellett a frissebb Model 3-asok is. A petícióból kiderült, hogy a 127 esetből 110 anyagi kárral végződött, míg 52 esetben könnyebb sérülések is betudhatók voltak az állítólagos önálló gyorsításnak.

A petíció és a több mint 100 aláírás ellenére nehéz elképzelni, hogy végül bebizonyosodna, hogy egy hiba miatt valóban önmaguktól gyorsítottak volna a Teslák. Az autógyártó belső ellenőrzése ezt már több esetben is cáfolta, ráadásul egyszer egy különálló szervezetre is rábízták a naplófájl átnézését, akik szintén arra jutottak, hogy a sofőr egyszerűen eltévesztette a pedált. Persze annak ellenére, hogy nagyon kevés rá az esély, még lehetséges, hogy valamelyik esetben tényleg a Tesla rendszere hibázott, és gyorsította fel váratlanul az autót.

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend