fbpx

írj ide a kereséshez...

Mégis megkapja a Tesla légrugóit a Model 3 és Y?

Végre megvalósulna az, amire a Model 3 megjelenése óta olyan sokan várnak, és megkaphatják a Tesla légrugóit a márka olcsóbb autó is? Nos, a jelek ezúttal kétségtelenül erre utalnak. A gyártó egyik alkalmazottja ugyanis kiszivárogtatott egy dokumentumot, amelyen egy Model Y 12V-os rendszerét ábrázolják a fogyasztókkal együtt. Ezen pedig jól látszik, hogy a hagyományos autóakkumulátorrol működtetett alkatrészek között szerepel a TAS, vagy is a Tesla légrugós rendszere is.

Persze azt már megtanulhattuk, hogy ennyi nem elég arra, hogy biztosra vegyuk a légrugók érkezését a Model Y-ban és a Model 3-ban. Hasonló jeleket ugyanis láthattunk már, de a Tesla tagadta az érkezést a Model 3 esetében akkor is, amikor katalógusban bukkant fel az alkatrész, illetve akkor is, mikor tesztpályán “bukott le” egy légrugós prototípus. Pedig ennek a modellnek az érkezésekor még  hivatalosan is tervben volt a Teslánál, hogy opcióként bevezetik a saját állítható felfüggesztésük.

A Model S és X esetében mellesleg már az alapfelszereltség részét képzi a TAS, azaz a Tesla Air Suspension, és többek között ez is azok közé a funkciók közé sorolható, amelyek megkülönböztetik a márka prémium modelljeit a Tesla Air Suspension, és többek között ez is azok közé a funkciók közé sorolható, amelyek megkülönböztetik a márka prémium modelljeit az olcsóbb változatoktól. A gyártó légrugóival az autó magától képes megválasztani a megfelelő hasmagasságot és a futómű keménységét, hogy igyekezzen a legmagasabb kényelmet és biztonságot nyújtani az utasoknak amellett, hogy az autó alatti rés állítása a hatótávolságra is jó hatással lehet.

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend