fbpx

írj ide a kereséshez...

Megjelent a frissített Tesla Model 3

Hivatalosan is megjelent a Teslánál a frissített Model 3-as, amely magasabb hatótávolsággal, fokozott teljesítménnyel és néhány külső és belső újítással kecsegtet a korábbi változatokhoz képest. A gyártó úgy látta, hogy egy nagy leleplezést nem érdemel a kisebb ráncfelvarrás, így csendben vezette be az online dizájnstúdiójába a kisebbik szedán új változatát.

A hatékonyságbeli fejlesztéseknek köszönhetően a Model 3 Long Range AWD változata a frissítés után a korábbi 519 km helyett már 568 km-t képes megtenni egyetlen feltöltésből, és a Standard Range, illetve Performance variánsoknál is sikerült javítani az értékeken, hisz előbbi mellett újonnan 423, utóbbinál pedig 507 km-es hatótávolságot jegyez a gyártó. Szintén javult a Long Range AWD és a Performance gyorsulása, amelyek mostantól 4,2 és 3,1 másodperc alatt képesek álló helyzetből startolva elérni a 60 mph-s (96 km/ó) tempót. Korábban ez a produkció 4,4 és 3,2 másodperc alatt sikerült a Tesláknak.

A kerekeken is változtatott az amerikai autógyártó. Az eredeti 18 hüvelykes Aero felnik némiképp új dizájnt kaptak, ahogyan a 19”-es sportfelnik is. Utóbbi új változata korábban már „lebukott”, amikor egy kamionon szállították a frissített Model 3-asokat. A Performance Model 3 kapta ezen a téren a legnagyobb módosítást, erre ugyanis újonnan elérhetővé vált a Tesla 20 hüvelykes Uberturbine kereke.

A beltérben azokat az újításokat találjuk, amelyekről korábban is cikkeztek már a szakoldalak, azaz a középkonzolról eltűnt a zongoralakk hatású fekete műanyag, amit ezüstös színű, valamelyest átalakított felületek váltottak fel. Ezzel valamelyest a Tesla talán jobban összhangba hozta a Model 3 futurisztikus, letisztult belső dizájnját.

Kívül az új kerekek mellet a króm díszlécek eltűnése hozott még változatot, illetve minden variáns megkapta a motorizált hátsó csomagtérajtót.

A frissítés ellenére a Tesla nem változtatott a Model 3-asok árán.

Cimkék:

Notable Replies

 1. Avatar for Madicon Madicon says:

  Arrol van info, hogy mitol javultak az ertekek? A futesrendszer atalakitasat ertem, de a wltp adat a regin is csak ugy mukodott, ha nem nagyon hasznaltad. Plane a gyorsulas? Uj software-t kapott, amit a regiek nem?

 2. Avatar for brigo69 brigo69 says:

  Szerintem hardveresen változtattak, mert amit szoftveresen meg tudnak oldani, azt kigördítik a többi autóra is. Nekem többször javult az elmúlt egy évben az autóm, mióta 2019 decemberében átvettem a Model 3 Longarange AWD-met akkor 472 km hatótávval (72 kWh aksi). Szerintem az aksi kapacitásába növeltek valamit, de én nem láttam kWh adatokat egyenlőre.

 3. Avatar for Madicon Madicon says:

  Ok…és a gyorsulás?
  Az software-s kérdés.

 4. Avatar for brigo69 brigo69 says:

  Az elmúlt egy évben egyszer szoftveresen javítottak a gyorsuláson is. Ha jól emlékszem akkor átvételkor hivatalosan 4.9s volt a százas sprint aztán egy upgrade után ez 4.6s lett és most is ajánlja az app 1800 euróért a követklező lépést, tehát még a 2019-es dual motoros változat is szoftveresen javítható lenne. Lehet, hogy ezt most eleve adják, nem tudom…

 5. Avatar for Madicon Madicon says:

  Bevallom, nekem ez a lépés nagyon nem szimpatikus. A vásárlás mellett az egyik érv az volt nálam, h az apple-hez hasonlóan amíg a vas engedi, megkapják az autók a frissítéseket. Eddig így volt. Persze, lehet, hogy most is így lesz, de azért megtisztelhetné a Tesla a neki bizalmat szavazó vevőit azzal, hogy kommunikál.
  Azért nem ‘S’-t rendeltem 1 éve, mert azt gondoltam, hogy egy évtizedes konstrukciót fel fognak frissíteni, nem szeretnék egy hirtelen ‘értéktelenedést’. Erre, felfrissíti a model3-at, amit a fűtésrendszer esetében logikusnak is érzek. De a belső/külső design? Lett egy régi/új kocsi …
  Lássuk be a hőszivattyúnak a wltp adathoz nem sok köze van, mert a megközelítéséhez annak használatát mellőzni kell… tehát a javulás software-s. Szerintem.
  Az, hogy vegyek meg 1800 euro-ert egy csomagot, amit a mostani vevők ingyen kapnak… nos, remélem nem így lesz, mert akkor a Tesla is beállt abba a sorba, akik miatt ‘Hope’-nak hívják a kocsimat… :slight_smile:

Folytasd a beszélgetést a közösségi oldalunkon: teslasok.hu

Participants

Send this to a friend