fbpx

írj ide a kereséshez...

Megnyílt az első európai V3-as Supercharger töltőállomás!

Hivatalosan is megnyílt az első európai harmadik generációs Supercharger töltőállomás. A 250 kW-os csúcsteljesítményű Tesla-töltőnek a britek örvendhetnek elsőként, hiszen az amerikai autógyártó Londonban telepítette az első új oszlopait a kontinensen.

A Tesla idén márciusban, több év várakoztatás után mutatta be a Supercharger töltőállomások harmadik generációját, vagyis az oszlopokat és a mögöttük lévő rendszert, amely képes egy autót 250 kW-os töltéssel kiszolgálni. Ezzel új szintre léphetnek a gyártó elektromos autói, hiszen a leggyorsabb töltésre képes modell, a Model 3 bizonyos kivitelei a legidálisabb esetben átlagosan több mint 1600 kilométer/óra gyorsasággal töltenek, vagyis ha egy órán keresztül lennének képesek fenntartani a 250 kW-os csúcsot, akkor ennyi idő alatt képzeletben 1600 kilométerre elegendő töltöttséget „pumpálnának” az aksiba. Természetesen ekkora kapacitású akkumulátorja még nincs a Teslának, legalábbis kereskedelmi forgalomban, ahogyan az autók is csak rövid ideig képesek a kW-ban megadott csúcsteljesítménnyel tölteni.

Az első európai V3-as Supercharger a London Park Royale-ban kapott helyet, és a teslások összesen 16 oszlopot találnak az állomáson. Itt a Long Range akkumulátorcsomaggal szerelt Model 3-asok a teljes 250 kW-tal, míg a Model S-ek és X-ek 200 kW-tal képesek tölteni.

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend