fbpx

írj ide a kereséshez...

Tags:

Musk egy twitteres bejegyzésétől zuhanni kezdett a Tesla árfolyama

Nem is kétséges, hogy Elon Musk nem tart annyira a koronavírus-járvány következményeitől, mint az emberek többsége. Ennek a Tesla első embere már többször is hangot adott a Twitteren, szerinte ugyanis a házi karantén megegyezik a házi őrizettel, a dél-afrikai származású üzletember pedig nem képes nyugodtan nézni, ahogy az Egyesült Államok “fogságban tartja” a lakosait.

Ezesetben azonban még a SpaceX és a Tesla legnagyobb rajongói sem feltétlen értenek egyet vakon Muskkal, akinél egymást követik a botrányos tweetek. A gyártó első embere azonban ha eddig nem, akkor most biztosan átlépett egy határvonalat, hiszen előzmények nélkül arról posztolt, hogy szerinte túlzottan magasan van a Tesla-részvények árfolyama.

“Véleményem szerint túl magas a Tesla-részvények ára”

A befektetők azonnal reagáltak Musk bejegyzésére, és perceken belül jelentősen negatív irányba mozdult az amerikai autógyártó részvényeinek értéke. A tweet előtt még 760 dollár környékén jegyezték a Tesla árfolyamát, ez azonban hamarosan egészen 683 dollárig zuhant. Számíthatunk rá, hogy a Tesla piaci értékét erősen befolyásoló megnyilvánulása miatt ismét eljárás indul a Tesla vezére ellen, ám arról fogalmunk sincs, hogy miért írta ki ezt Musk a Twitterre. Néhány perccel a poszt megjelenése után, amikor már biztosan látták, hogy mekkora hatással lett ez a Tesla részvényeinek értékére, Musk egy újabb posztban azt írta a Twitteren, hogy “Most pedig adják vissza az emberek SZABADSÁGÁT!”. Egy perccel a Tesla részvényárfolyamát kritizáló poszt előtt pedig Musk még arról írt ugyanezen a platformon, hogy el fogja adni majdnem az összes tulajdonát, és még egy házat sem akar a birtokában tudni.

Talán azt próbálja bizonyítani ezzel a Tesla és a SpaceX vezére, hogy számára tényleg az emberek szabadsága számít, és nem az üzleteire gyakorolt hatása miatt kritizálja a koronavírus-helyzet következtében hozott rendeleteket?

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend