fbpx

írj ide a kereséshez...

Muskék letiltják a Superchargerekről a csúnyán összetört Teslákat

Drasztikus lépésekkel próbálja meg még kevésbé kecsegtetővé tenni a roncstelepről megmentett, majd újjáépített Teslák vásárlását a márka. Az amerikai autógyártó ugyanis egyszerűen letiltja ezeket a saját villámgyors töltőhálózatáról, és a gyártótól független villámtöltő-állomásokat sem használhatják majd az előtte csúnyán összetört Teslák.

A Youtube-on többen is foglalkoznak roncstelepekről kihozott Teslák újjáépítésével, amely csatornák közül a legismertebb a Rich Rebuilds. Az amerikai férfi bármennyire is sikeres akkor, ha az újjáépítésekről van szó, a Teslának egyáltalán nem tetszik az, amit csinál. A gyártó nem is teszi egyszerűvé a dolgát, hiszen a szükséges alkatrészeket olykor nagyon nehéz beszerezni, valamint szoftverfrissítéseket sem kapnak a megbélyegzett Teslák.

Az amerikai autógyártó egyébként annyival hozzájárul az újjáépítésekhez, hogy be lehet jelentkezni az akkumulátor ellenőrzésére a roncs Teslák esetében, hogy szakemberek győződjenek meg róla, hogy nem egy veszélyes energiatároló fekszik az autó aljában. A magyarázat a mostani lépésre is valami hasonló lehet, azaz a Tesla nem akarja, hogy egy korábban rommá tört autója, amit újjáépítettek, esetlegesen tüzet okozzon az egyik töltőnél.

A Tesla belsős üzenetéből kiderült továbbá az is, hogy ha kiderül, hogy egy letiltott autót módosítottak annak érdekében, hogy használhassa a Supercharger töltőállomásokat, akkor a gyártó jogi útra tereli az ügyet.

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend