fbpx

írj ide a kereséshez...

Nagyobb akkumulátorokat kap a Plaid Tesla Model S és Model X

Elon Musk bejelentette, hogy a Plaid hajtáslánc érkezésével nagyobb kapacitású akkumulátorok is kerülnek majd a Tesla Model S-be és X-be. A gyártó főnöke egyelőre nem árult el pontos részleteket, de az amerikai portálok szerint akár 120 kWh-ra is nőhet a legmagasabb kapacitású csomag a két modell alatt, amivel 650 kilométer fölé is emelkedhet a kiautózható hatótáv.

A többletkapacitás az egy feltöltésből megtehető kilométerek gyarapítása mellett több erőt is képes lehet kisajtolni a hajtásláncból, amire szüksége lehet a jelen állás szerint 2020 végén debütáló Plaid Model S-nek és X-nek. A már tesztfázisban lévő hárommotoros rendszer minden eddigi rekordnál többet ígér, amiről a Tesla prototípusai már többször is tanúbizonyságot tettek. A félkész Plaid Model S-ek már megfutották a Laguna Seca versenypálya rekordkörét, a Nürburgringen pedig nem hivatalos mérések szerint több mint húsz másodperccel járnak a Porsche Taycan elektromos sportautó előtt.

Arra számíthatunk, hogy a Tesla a mostani akkumulátorcsomagok méretével közel megegyező térfogaton készül emelni a kapacitást azzal, hogy növeli a csomag energiasűrűségét. A Model S és X még mindig az „18650”-es kódú cellákból összeállított akkumulátorral üzemel, ami bár hatékony, mégis a jóval frissebb Model 3-ban már ezen is tudott javítani az amerikai gyártó. Az sem kizárt, hogy az utóbbi 2170-es cellái kerülnek a Plaid Model S-be és X-be a hatékonyabb térkihasználás érdekében.

Az emlegetett 650 kilométeres hatótáv több, mint amire a vásárlók döntő részének szüksége lehet, de ez már a kezdetek óta nem foglalkoztatta a Teslát sem a hatótáv, sem pedig a teljesítmény kapcsán. A Plaid hajtásrendszer ereje szintén indokolatlan az utcai felhasználásra, ám mely gyártó nem szeretne azzal dicsekedni, hogy tőle kerülnek ki a legerősebb autók a világon. A Teslának pedig erre a rövid, de annál meghatározóbb múltja ellenére is nagyobb esélye van, mint bármely más hagyományos gyártónak a világon.

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend