fbpx

írj ide a kereséshez...

Olcsóbb lett, de nem jár ingyenes töltés a Tesla Model S-hez és X-hez

Egyedül a Model Y képez kivételt a Tesla tegnap történt árcsökkentése alól, melynek köszönhetően az Egyesült Államokban a Model 3-asok 2000 dollárral, a Model S-ek és X-ek pedig 5000 dollárral olcsóbban vásárolhatók meg a gyártótól. Az olcsóbbik szedán, azaz a Model 3 esetében az árcsökkentés semmilyen változást sem hozott magával a dizájnstúdióban, ám a Model S és X esetében egy nagyon fontos kedvezményt vont ki a Tesla.

A tegnap óta 5000 dollárral olcsóbb szedán és SUV esetében ugyanis eltűnt az ingyenes korlátlan Supercharger-töltési lehetőség a Tesla oldaláról.

Nehéz nyomon követni, hogy melyik évben milyen töltési kedvezményt kínált a Tesla a Model S-hez és X-hez. A kezdetekben ingyenesen járt a korlátlan Supercharger-használat a két villanyautóhoz, ám a Tesla korán jelezte, hogy ez az üzleti modell nem lesz fenntartható hosszabb távon, ezért az ingyenes töltésnek idővel mennie kell. Ment is, majd újra visszajött, hiszen a Model S és X a Model 3 megjelenése óta már nem volt annyira kecsegtető, így a “Free Unlimited Supercharging” visszahozásával a Tesla tavaly óta igyekezett a drágább modellek vásárlására ösztönözni a tehetősebb érdeklődőket.

A tegnapi árcsökkentés újra elvette az ingyenes töltés kedvezményét, és nagyon jó kérdés, hogy újra lehet-e majd új Teslát venni korlátlan Supercharger-használattal a jövőben. A Teslától megvásárolható használtautókhoz egyébként még mindig jár az ingyenes korlátlan töltés, így ha valaki fontosnak tartja, hogy költségmentesen tölthesse a Tesláját a gyártó saját töltőhálózatán, akkor érdemes átböngészni a márka saját használtautó-piacát.

Ráadásul ha korlátlanul nem is, több mint ezer mérföldre elegendő ingyenes töltéssel még mindig vásárolhatók új Tesla Model S-ek és X-ek akkor, ha beváltunk egy ajánlási kódot, amivel minden Tesla-tulajdonos rendelkezik.

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend