fbpx

írj ide a kereséshez...

Pár hónapon belül elkezdődhet a Model Y gyártása?

Kevesebb, mint fél éven belül már megkezdődnek a Model Y kiszállításai a korai rendelőknek, legalábbis a Deutsche Bank elemzői szerint, akik úgy vélik, hogy 2020 első negyedévében már biztosan legurulnak az első modellek a gyártósorról.

A Tesla eredetileg 2020 őszére ígérte, hogy beindul a Model Y gyártása, ám Elon Musk nemrég elárulta, hogy a jelenlegi állás szerint már a nyáron beindulhat az új modell részlege. A Deutsche Bank azonban úgy véli, hogy még a nyár előtt, az első negyedévben történik valami a Model Y gyártósoránál, hiszen a Tesla nemrég felpörgette az alkatrészek beszerzését.

Számíthatunk rá, hogy ha be is indul a gyártás a jövő év elején, az akkor legyártott modellek még a Tesla alkalmazottainál és a gyártóhoz közel álló személyeknél kötnek ki. Ugyanezt a stratégiát folytatta a márka a Model 3 indulásakor is, így biztosítva magát arról, hogy a kezdeti nehézségek mellett legyártott autók nem kerülnek olyanok kezébe, akik lejárathatnák a Teslát egy-egy esetlegesen felbukkanó, de könnyen kinőhető gyermekbetegséggel.

A Model 3 gyártásának indulásával ellentétben ráadásul a Teslának mostanra jóval több tapasztalata van a tömeggyártással kapcsolatban, továbbá sokkal kevesebb új alkatrész kerül listára, hiszen az új SUV-t úgy tervezték, hogy a lehető legtöbb elemben egyezzen a 2017 óta gyártott Model 3-mal.

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend