fbpx

írj ide a kereséshez...

Tags:

Pénzügyi rekordokat is döntött a Tesla 2019 végén

Ahogyan azt mindannyian sejtettük, sikeresen robog tovább a Tesla üzlete – derült ki a gyártó legutóbbi negyedévről szóló pénzügyi beszámolójából. A villanyautós cég ugyanis még a Wall Street szakértői alaposan megfontolt jóslatait is felülmúlta, és összesen 7,384 milliárd dolláros árbevétellel zárta a periódust. Ezzel 105 millió dolláros nettó bevételt könyvelhettek el, míg az egy részvényre jutó nyereség 2,14 dollár lett. A Tesla készpénzállománya ezzel 6,2 milliárd dollár fölé gyarapodott.

A Tesla erőfeszítései nem csak a bevételben, hanem a gyártási számokban is meglátszanak, hiszen rekordmennyiségű, 86 958 Model 3-as, és 17 933 Model S és X készült el az év utolsó három hónapjában. A készlet teljes kisöprésével így 92 550 Model 3-ast, illetve 19 450 Model S-et és X-et adott el a Tesla. Mindemellett a többi üzletág is dübörgött, hiszen összesen 54 MW-nyi napelemet és 530 MWh-nyi energiatárolót telepített a Tesla. A Supercharger töltőállomások száma 1821-re gyarapodott, amellyel már 16 104 a gyártó által telepített töltőfej szolgálja az amerikai villanyautókat.

A Wall Street számára is meglepetést hozó jelentés természetesen pozitív hatást gyakorolt a részvények értékére is, és a zárás utáni órákban már 600 dollár felett mozogtak a Tesla papírja, így a nyitáskor újabb tőzsdei rekordra számíthatunk a cég történetében.

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend