fbpx

írj ide a kereséshez...

Sok apró, de hasznos újítást hoz a soron következő Tesla-szoftver

Úgy tűnik, hogy az érkező legközelebbi Tesla frissítésben több olyan újdonságot is kapunk, amelyet a teslások közössége kért az amerikai villanyautó-gyártótól. Ezek többnyire apró, de annál hasznosabb újítások, amelyek egyikével sem vonz magához több vásárlót a Tesla, de az biztos, hogy az eddigi tulajdonosok örülni fognak az érkező funkcióknak. Lássuk, hogy a legújabb béta szoftver alapján mik is ezek:

Tolatókamera

A Tesla-tulajdonosok már többször is bedobták az ötletet, a gyártó pedig ezt most meg is valósította. A frissítéssel ugyanis tolatáskor már nem csak a hátulsó kamera képén, hanem a két oldalsó, hátrafelé tekintő kamerán is meggyőződhetünk róla, hogy nem lesz koccanás a tolatásunkból.

Dashcam Viewer

Az eddiginél egyszerűbben nézhetjük majd vissza a Sentry Mode riasztásainak eseményeit a beépített Dashcam Viewer alkalmazással. A fedélzeti kamerák felvételeinek visszajátszására szolgáló alkalmazásban ugyanis a frissítéstől fogva megjelennek a Sentry Mode riasztásai, így a visszajátszáskor azonnal ahhoz az eseményhez ugorhatunk, ami a leginkább érdekes.

Automatikus ajtózárás

A frissítés után beállíthatjuk majd, hogy amikor otthon parkolunk le a Teslánkkal, akkor az ne zárja le automatikusan az ajtajait, amikor elsétálunk.

Akkumulátorok automatikus előfűtése

Az akkumulátorok előfűtése akkor, amikor a célba vett töltőoszlopokhoz közelítünk, nem újdonság a Tesláknál, ám az amerikai villanyautók hamarosan nem csak a Superchargerekkel szimpatizálnak majd az előfűtés szempontjából, hanem akkor is a megfelelő hőmérsékletre hozzák az energiatárolót, amikor egy nyilvános villámtöltőt veszünk célba.

Tesla belső kamera

Egy különös újítást is bevezet a Tesla. Most először aktiválhatják ugyanis a belső “kabinkamerát”, amely a belső visszapillantó tükörből figyeli az utasokat. Ennek egyébként egyelőre semmi szerepe a Teslákban, hiszen a belső kamera lényege az lesz, hogy figyelje az utasokat akkor, amikor már sofőr nélkül, robot taxisként küldhetjük pénzt keresni a Teslánkat. Addig persze még várnunk kell, ám a Tesla most bevezethet egy olyan újítást, amelyet ha engedélyezünk, akkor a balesetek és veszélyhelyzetek előtti másodperceket rögzíti, és felküldi a Teslához a kabinkamera, hogy a mérnökök ezeket megvizsgálva még biztonságosabbá tegyék az autókat. A hivatalos leírásban legalábbis ez szerepel.

Azt, hogy a 2020.24-es szoftver mikor kerül szélesebb körben kigördítésre, nem tudni, de egyik újítás sem számít eget rengető változásnak, így várható, hogy nem sokat ül majd a gyártó a következő frissítésen.

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend