fbpx

írj ide a kereséshez...

Sok idő után új funkciót kapott a Model S és X digitális műszeregysége!

Mikor már tényleg azt hittük, hogy a Tesla teljesen megfeledkezett a régi megoldástól, ismét újították a korábbi Tesla-modellek digitális műszeregységét. A Model S szedán és a Model X SUV, vagyis mondhatni a „régebbi” és „drágább” Teslák ugyanis még fel voltak szerelve a hagyományos műszeregységekkel, vagyis pontosabban azoknak egy digitális változatával, amelyeket a Model 3 óta teljesen elhagyott az amerikai gyártó. Az olcsóbb és újabb Model 3 és Model Y esetében ugyanis a Tesla mindent átcsoportosított a középső, ezesetben már fekvő tájolásban behelyezett érintőkijelzőre, a hagyományos műszerek helyét pedig teljesen letisztították.

Ennek hatására a Model S és X kormány mögötti kijelzőjén mintha megállt volna az idő. A frissítések inkább az új modellekre vannak faragva, ami miatt a Tesla nem bajlódott a régebbi berendezések újításával. És mikor már tényleg azt hittük, hogy teljesen megfeledkeztek a régimódi műszerekről, a Tesla feldobott egy új grafikát a kijelzőre.

View post on imgur.com

Az újdonság nem más, mint a Raven kódnévre hallgató új Model S-ek és X-ek felfüggesztésének munkáját mutató grafika, ami így kizárólag a tavaly április után gyártott modellekben lesz előhozható. A Tesla ugyanis ekkor váltott egy új adaptív felfüggesztésre, ami amellett, hogy a fejlett légrugóknak köszönhetően kényelmesebb utazást ígér, számos új beállítási lehetőséget tesz lehetővé a gyártó és a felhasználó részére. Az ezzel a futóművel szerelt Model S pedig vizualizálni is tudja azt, hogy milyen erőhatások érik a futóművet.

Ezt a grafikát tette elérhetővé most a Tesla a Model S és X digitális műszeregységén is. Nem, mégsem felejtette el a Tesla a hagyományos megoldást, csak egyszerűen az elmúlt években nagyobb hangsúlyt fektettek az új modellekre. Aki azonban könnyebben azonosul a Model S és X nyújtotta értékekkel, annak tartogat egy-két izgalmas bemutatót még az idénre a Tesla!

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend