fbpx

írj ide a kereséshez...

Sokkal korábban kezdődhet a Model Y gyártása, mint vártuk

Hamarabb kezdődhet a Tesla Model Y gyártása, mint amire számítottunk, legalább is ha hihetünk a cleantechnica.com értesüléseinek, akik elvileg a gyártóhoz közel álló forrásokból kapták az információkat. Az oldal ráadásul nem csak egy, hanem két személytől is hallott arról, hogy a jelenlegi tervek szerint a Tesla már 2020 első negyedévében beindítaná a Model Y fremont-i gyártósorát!

Az amerikai villanyautógyártó eredetileg 2020 utolsó negyedében kezdte volna a gyártást, a hivatalos weboldal szerint pedig az első vásárlók 2021 elején vehetik majd át a Tesla crossoverét. Mindeközben a Cleantechnica egy általa megbízhatónak titulált forrásból értesült a gyártás korai megkezdéséről.

A Model Y várhatóan hasonlóképpen indul majd útjának, mint a Model 3, ám arra számíthatunk, hogy a Tesla a múltból tanulva képes lesz kiküszöbölni jónéhány gyártási nehézséget. Elon Musk, a márka vezére konkrétan a gyártás poklának nevezte a Gigafactory-ban fennállt helyzetet akkor, amikor a Model 3 számainak felpörgetésével szenvedtek. Vélhetően rengeteg most felhasználható tapasztalatot gyűjtött akkor a Tesla.

A Cleantechnika forrása emellett arról is értesült, hogy a Tesla először a Long Range AWD modellt, vagyis a nagyobbik akkumulátorral szerelt, összkerékhajtásos modellt vezetné először gyártásba. Amikor ezt sikerült felpörgetni, beindítják a munkát a Standard Range Plus, vagyis a több extrával felszerelt, kisebbik akkumulátoros modell gyártósorán is. Idő közben vélhetően dolgoznak majd a Performance változat gyártásán is, hiszen ez lesz a Tesla számára a legnagyobb profittal eladható változat, ami egyáltalán nem elhanyagolható a márkának.

Tesla Supercharger törökbálinti megnyitó, gyere el, és kérdezz a Tesla-tól!

A Model Y esetében ráadásul tovább könnyíti a folyamatokat az, hogy rengeteg komponens nagyon hasonló, vagy éppen pontosan ugyan az, mint amilyeneket a Model 3-ban is használnak. Muskék eközben sokat fejlesztettek a gyártás folyamatán is, és a hírek szerint sikerült kidolgozniuk egy új kábelezési rendszert, amely egyben csökkenti a szükséges anyagok mennyiségét, és segít abban, hogy minél több beszerelést legyenek képesek robotokkal elvégeztetni.

Cimkék:

Beszélgess a közösségi oldalunkon! teslasok.hu

Send this to a friend