fbpx

írj ide a kereséshez...

Tags:

Szinte szó szerint felrobbant a Tesla részvényeinek értéke!

Hatalmas pofont kaptak hétfőn a Tesla ellen fogadók, hiszen a hét első napján majdnem 20 százalékot emelkedett a villanyautó-gyártó részvényeinek értéke. A shortolók így csak azon a napon 2,5 milliárd dollárt veszítettek, ráadásul ma még feljebb kúszott a Tesla értéke.

A váratlan mértékű emelkedés felett sokan értetlenül állnak, hiszen a gyártó már napokkal ezelőtt közölte a sikeres előző negyedévi számait, bár az kizárt, hogy ez ne lenne az egyik indoka annak, hogy most 900 dollár felett jár a Tesla. Az elemzők és befektetők számára kecsegtető, hogy a Tesla mostanra több negyedéven keresztül is képes volt profitot termelni, ráadásul magabiztosan állítják, hogy 2020-ban már kényelmesen lesznek képesek több mint félmillió autót gyártani.

A további fejlődés tehát adott a Teslánál, legalábbis ami a gyártási számokat illeti. Emellett úgy tűnik, hogy a kereslet sem hagy alább, a két korábbi autójuk, vagyis a Model S és Model X frissítése pedig ismét a magasabb profitot hozó termékek felé tereli majd az érdeklődők egy részét. Az is fontos részlet, hogy a cég irányából jóideje csakis jó híreket hallhatunk. A soron következő modell, vagyis a Model Y gyártása már elindult, az első darabokat pedig hamarosan átadják majd, miközben már készülnek a villanyautóik Kínában is, és az európai gyár építésének ügye is halad. Ezek mellett a Cybertruck nem tűnik akkora befolyásoló tényezőnek a Tesla megítélésében, hiszen a kissé zűrös bemutatón leleplezett pickupról egyelőre nemigen beszélnek a médiumok és az elemzők.

A Tesla értékének emelkedése ráadásul önmagában is további emelkedést hoz, hiszen a shortolók egy része kezd felhagyni a pesszimizmussal, és inkább kiszáll a Tesla elleni fogadásokból. Mint azt már említettük, rossz hírek nem igazán érkeztek az elmúlt néhány hónapban az amerikai gyártóról, még akkor sem ha a shortolók igyekeztek negatív megjelenésekkel lejjebb tornázni Elon Musk cégének értékét.

Cimkék:

Notable Replies

  1. Hm, mennyinek kell lennie a részvénynek hogy ne csak szinte robbanjon fel szó szerint? :slight_smile:

Folytasd a beszélgetést a közösségi oldalunkon: teslasok.hu

Participants

Send this to a friend